19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εύα Καϊλή: «Ευγενικός» αλλά…χωρίς λεφτά ο Τζόρτζι

Ειδήσεις Ελλάδα

«Άναυδη» δήλωσε η Εύα Καϊλή, κατά την διάρκεια της πρώτης της ανάκρισης, αμέσως μετά την σύλληψή της για το σκάνδαλο του Qatargate, σύμφωνα με έγγραφα από τις ανακρίσεις που δημοσίευσε το Politico.

Αρχικά η ευρωβουλευτής είπε ότι βρίσκεται «σε ένα σημείο όπου δεν αναγνωρίζω πια κανέναν, ούτε καν τον σύντροφό μου”. Μιλώντας για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος επίσης είχε συλληφθεί τον χαρακτήρισε “ιδεαλιστή και, πολύ ευγενικό”. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο Τζόρτζι ήταν αντιμέτωπος με σοβαρή έλλειψη μετρητών και ότι δυσκολευόταν να συνεισφέρει στα κοινά τους έξοδα.

Περγράφοντας την ημέρα της σύλληψής τους, έκανε λόγο για “ημέρα απόλυτου πανικού”

«Νόμιζα ότι είχε εμπλακεί σε τροχαίο»

«Όταν έμαθα ότι ο Τζόρτζι είχε συλληφθεί και ότι το αυτοκίνητό μου είχε κατασχεθεί, νόμιζα ότι είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα».

Κατόπιν, όπως ισχυρίστηκε, εντόπισε άρθρο σε βελγική εφημερίδα με το όνομα του Παντσέρι και την αναφορά ενός μεγάλου χρηματικού ποσού, το οποίο της θύμισε ότι ο πρώην ευρωβουλευτής είχε αφήσει μια βαλίτσα και κάποια χρήματα στο σπίτι της.

«Τότε σκέφτηκα ότι η προέλευση των χρημάτων μπορεί να μην ήταν “καλή”»

Μόνο τότε, είπε, σκέφτηκε ότι η προέλευση των χρημάτων μπορεί να μην ήταν “καλή” και ζήτησε από τον πατέρα της να τα βγάλει από το διαμέρισμά της μέσα στη βαλίτσα, μαζί με ένα τηλέφωνο και ένα φορητό υπολογιστή που βρήκε στο γραφείο του συντρόφου της.

“Πριν από αυτό, δεν είχα ποτέ αναλογιστεί την προέλευση αυτών των χρημάτων”.

Επίσης μίλησε για μία δική της τσάντα που υπήρχε στο χρηματοκιβώτιο η οποία περιείχε περίπου 30.000 έως 40.000 ευρώ. Την είχε έτοιμη για προληπτικούς λόγους. Όπως χαρακτηριστικά -και προφανώς μεταφορικά- είπε, ” για την περίπτωση πυρηνικής επίθεσης”.

Η Εύα Καϊλή αρνήθηκε ότι είναι μέλος οποιουδήποτε δικτύου, ενώ υποστήριξε ότι οι όποιες αποφάσεις της ήταν ευνοϊκές για το Κατάρ, ήταν επίσημες και για λογαριασμό των θεσμικών οργάνων της ΕΕ που επιθυμούσαν να οικοδομήσουν μια καλη σχέση με την πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, χώρα.

Σε δεύτερη συνέντευξη, εννέα ημέρες αργότερα, η αστυνομία εστίασε στις βαλίτσες και τα μετρητά.

Η Εύα Καϊλή είπε ότι γέμισε τη βαλίτσα του Παντσέρι με χρήματα από το χρηματοκιβώτιο του Τζόρτζι. Ήξερε ποια χρήματα ήταν του Παντσέρι επειδή τα κρατούσε σε δεσμίδες, ενώ ο Τζόρτζι κρατούσε τα μετρητά του “χύμα”.

Να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι της Καϊλή έχουν ασκήσει προσφυγή κατά της υπόθεσης, ισχυριζόμενοι ότι οι βελγικές αρχές χειρίστηκαν λανθασμένα τη διαδικασία συλλογής αποδεικτικών στοιχείων και προκάλεσαν εσωτερική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό