23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ευχαριστούμε για τη διεθνή βοήθεια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε προσωπικά την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της, το Ισραήλ και την Ιορδανία

Σε ευχαριστήριες αναρτήσεις προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη διεθνή βοήθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε ξεχωριστά με αναρτήσεις του στο Twitter την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη της που έστειλαν πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ελλάδα, το Ισραήλ και την Ιορδανία.

Στο μήνυμά του για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει στα Αγγλικά: «Η #rescEU και η #UCPM απέδειξαν για άλλη μια φορά την τεράστια σημασία τους σε περιόδους ανάγκης. Είμαστε ευγνώμονες σε όλες τις χώρες που έστειλαν βοήθεια για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. Η συνεισφορά σας ήταν ανεκτίμητη. Σε δύσκολους καιρούς, η Ένωσή μας στέκεται μαζί με αλληλεγγύη. Ευχαριστώ». Στη συνέχεια δε αναφέρεται ξεχωριστά στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ρουμανία, την Σλοβακία, την Πολωνία, την Κύπρο, την Βουλγαρία, την Κροατία και την Μάλτα.

#rescEU and #UCPM have once more proved their immense value in times of need. We are grateful to all the countries that sent help to fight the forest fires in Greece. Your contribution has been invaluable. In trying times, our Union stands together in solidarity. Thank you.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) July 21, 2023

Στο μήνυμά του για το Ισραήλ αναφέρει: «Ευχαριστούμε πολύ το Ισραήλ για την αποστολή δύο air-tractors στην Ελλάδα, για να συμμετάσχουν στη μάχη κατά των δασικών πυρκαγιών. Σε ευχαριστώ Ισραήλ για την αλληλεγγύη και τη βοήθειά σου!».

Our gratitude goes out to Israel, for dispatching two air-tractors to Greece to join the fight against forest fires. Thank you Israel for your solidarity and help! 🇮🇱🇬🇷@netanyahu

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) July 21, 2023

Στο μήνυμά του προς την Ιορδανία, αναφέρει: «Θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μας εκτίμηση στην Ιορδανία, που έστειλε συνολικά τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα στην Ελλάδα, για να μας βοηθήσουν στη μάχη κατά των δασικών πυρκαγιών. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεισφορά σας».

I want to express our sincere appreciation to Jordan, for sending a total of four firefighting helicopters to Greece to help us in the battle against forest fires. We are grateful for your contribution. 🇯🇴🇬🇷@KingAbdullahII

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) July 21, 2023

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό