17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ερυθρά θάλασσα: Με ΟΥΚ και anti-drones η αποστολή της ελληνικής φρεγάτας

Ειδήσεις Ελλάδα

Πυρετώδης είναι οι προετοιμασίες για την αποστολή μίας από τις δύο ελληνικές φρεγάτες, «Υδρα» ή «Ψαρά» στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου βρίσκεται το στρατηγείο των ναυτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των συγκρούσεων με τους Χούθι, όπως άλλωστε έχει ήδη ανακοινώσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Οπως αναφέρει ο Βηματοδότης ήδη ένας ανώτερος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται στο Μπαχρέιν και οι προετοιμασίες για την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας έχουν ολοκληρωθεί.

Με ΟΥΚ και anti-drones η ελληνική αποστολή

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πέρα από το κανονικό πλήρωμα θα βρίσκονται εκεί και βατραχάνθρωποι (ΟΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού με ειδικό οπλισμό, αλλά και συστήματα anti-drones, τα οποία έχουν ήδη εγκατασταθεί με την αναχώρηση της φρεγάτας από την Ελλάδα να υπολογίζεται προς στο τέλος του μήνα.

Η νέα επίθεση στο ελληνόκτητο πλοίο

Υπενθυμίζεται, ότι χθες επίθεση με πύραυλο δέχθηκε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο, την οποία ανέλαβαν οι Χούθι. Οι πληροφορίες για το ελληνόκτητο καράβι, αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε με ρουκέτα, ενώ το τάνκερ παρόλο που έπλεε με σημαία Μάλτας είναι ελληνόκτητο, και ονομάζεται «Ζωγραφιά». Το πλοίο έχει χωρητικότητα 56.000 τόνων και 24μελές πλήρωμα. Η επίθεση έγινε στα 76 μίλια βορειοδυτικά της Υεμένης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό