18.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ερντογάν: Πιέζεται και βρυχάται – Η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, απομακρύνεται από τη Λωζάνη – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναφέροντας την αξίωση περί αποστρατωτικοποίσης των νησιών.

Ο  Τούρκος πρόεδρος, στις δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει την συνθήκη της Λωζάνης και άλλες συμφωνίες στρατιωτικοποιώντας τα νησιά.

«Όσο η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, κάνει βήματα ενάντια στη συνθήκη Λωζάνης», υποστήριξε, ο Ερντογάν, ενώ αναφερόμενος σε όσα είπε ο πρωθυπουργός από το Νταβός, ισχυρίστηκε πως : «Οι δηλώσεις Μητσοτάκη δεν επαρκούν για να προσδιορίσουν την τύχη της περιοχής. Βλέπουμε ότι η προσέγγιση τόσο της Λωζάνης όσο και των νησιών δεν εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή από τις ελληνικές αρχές».

Αποστολάκης: Αν ήμουν ο Φλώρος θα είχα παραιτηθεί

Για το βρετανικό περιοδικό The Economist το οποίο μεταξύ άλλων έγραψε ότι η Τουρκία είναι στα πρόθυρα της δικτατορίας και αποκάλεσε τον Ερντογάν, «νταή» ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε: «Το βρετανικό περιοδικό καθορίζει τη μοίρα της Τουρκίας; Το έθνος μου την καθορίζει. Ό,τι λέει το έθνος μου, αυτό συμβαίνει στην Τουρκία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό