16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Εργαστήριο» δοκιμών κατά του κορωνοϊού το «Καμπ Νου»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα αποφάσισε να θέσει το «Καμπ Νου» στη διάθεση των επιστημόνων, στην έρευνα που διεξάγεται για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Δημοσίευμα της «El Pais» αναφέρει ότι μέρος του γηπέδου των «μπλαουγκράνα» παραχωρήθηκε για τις ανάγκες ιατρικής έρευνας, που μελετά την αποτελεσματικότητα της υδροχλωροκίνης σε προληπτική θεραπεία κατά του Co-19.

Αυτό που επιδιώκεται να αποδειχθεί είναι αν το φάρμακο αποτρέπει ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή με ασθενή του κορωνοϊού από το να νοσήσουν ή τους βοηθά να ξεπράσουν πιο ελαφρά την ασθένεια.

«Αν επιβεβαιωθεί η χρησιμότητα της θεραπείας, θα ανοίξει μια επιπλέον δίοδος για τον έλεγχο της επιδημίας του κορωνοϊού στον κόσμο. Η στρατηγική θα μπορέσει να περιορίσει την εξάπλωση και θα αποτελέσει ένα σημαντικό κέρδος, σε ό, τι αφορά τις σωμένες ζωές» υπογράμμισε ο επικεφαλής της έρευνας, Οριόλ Μιτσά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, επισήμανε ότι «η τύχη της ανθρωπότητας είναι στα χέρια των επιστημόνων και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε στην έρευνα τους για ένα φάρμακο κατά του ιού».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό