16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Εργάζεται σε έναν σαρωτή 3D που τοποθετεί πραγματικά αντικείμενα σε VR

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Sony προχώρησε σε λεπτομέρειες αναφορικά με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για έναν σαρωτή 3D που μπορεί να τοποθετήσει αντικείμενα του πραγματικού κόσμου στην εικονική πραγματικότητα. Σύμφωνα με το Game Rant, πρόκειται για μια πατέντα που «θα επιτρέπει στους παίκτες να σαρώνουν αντικείμενα πραγματικού κόσμου σε εικονική πραγματικότητα, κάνοντας τα πάντα διαδραστικά στον χώρο VR».

Η καταχώριση χρονολογείται από τον Ιούνιο του περασμένου έτους, ωστόσο το γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ζήτησε από τη Sony να υποβάλει εκ νέου τα έγγραφα με περισσότερες λεπτομέρειες και η εταιρεία προχώρησε άμεσα.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν έχει χορηγηθεί ακόμη, αλλά τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ο 3D scanner μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τοποθετήσει αντικείμενα πραγματικής ζωής στον εικονικό κόσμο ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συνδυάσει καλύτερα το πραγματικό περιβάλλον με τον εικονικό. Ο χρήστης θα μπορεί να σαρώνει ακόμη μεγαλύτερα αντικείμενα. Η μόνη προϋπόθεση είναι να μπορεί να σαρώσει το αντικείμενο σε 360 μοίρες.

Όπως σημειώνει η έκθεση, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εξακολουθεί να βρίσκεται υπό επεξεργασία, επομένως “δεν πρέπει να περιμένουμε ότι αυτή η τεχνολογία θα εμφανιστεί στα παιχνίδια σύντομα”.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί επί παντός επιστητού, ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό