17.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Επιτέλους, το Tesla Cybertruck είναι έτοιμο!

Ειδήσεις Ελλάδα

Πολλά περιμένουμε από την Tesla αλλά κακά τα ψέματα, όσο συμπαθής κι αν είναι ως εταιρία, η συνέπεια δεν είναι ένα από αυτά. Οι φανατικοί φίλοι της την αγαπούν παρά τα ελαττώματα της οπότε η πρεμιέρα του Tesla Cybertruck τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις ούτε είδηση αποτελεί, ούτε δυσαρέστησε τον κόσμο. Το αντίθετο θα λέγαμε. Αυτή είναι λοιπόν η έκδοση παραγωγή του πρώτου pickup της Tesla, του καλύτερο προϊόντος που έχει λανσάρει η εταιρία σύμφωνα με το μεγάλο αφεντικό της, τον Elon Musk και αναμφίβολα, ενός από τα πιο… εκκεντρικά μοντέλα στην αγορά.

Όσον αφορά στο design δεν έχουμε να πούμε πολλά καθώς η αμερικανική μάρκα κατάφερε να μην αλλάξει πολλά από το πρωτότυπο στο μοντέλο που περνά στην παραγωγή. Το Tesla Cybertruck εξακολουθεί να είναι cyberpunk στην φιλοσοφία και συνεχίζει να θυμίζει κάτι από τα αυτοκίνητα που “σχεδιάζαμε” στα περιθώρια των βιβλίων όταν πηγαίναμε δημοτικό. Εδώ δεν θα κάνουμε λόγο για highlights καθώς ολόκληρο το αυτοκίνητο είναι ένα ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το εξελιγμένο από την Tesla κράμα χάλυβα από το οποίο κατασκευάζεται το αμάξωμα του επιτρέπει να αντέχει ακόμα και ένα μπαράζ πυροβολισμών με σφαίρες 9 χιλιοστών και φυσικά, δεν είναι ευάλωτο στην σκουριά. Από εκεί και πέρα, η Tesla αναφέρει ότι η στρεπτική ακαμψία του Cybertruck είναι μεγαλύτερη από αυτήν μίας McLaren P1 και ότι το ηλεκτρικό pickup είναι αδύνατο να ανατραπεί καθώς το κέντρο βάρος του είναι πολύ χαμηλά.

Ο Elon Musk επαίνεσε επίσης τις εκτός δρόμου δυνατότητες του νέου μοντέλου σημειώνοντας ότι προσφέρει σχεδόν 432 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος, έρχεται με all-terrain ελαστικά 35 ιντσών, adaptive αερανάρτηση και στους τέσσερις τροχούς και μπλοκέ διαφορικά τα οποία δεν προεξέχουν από το πάτωμα του οχήματος κι έτσι ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες να πληγωθούν σε κάποια off-road εξόρμηση. Αξιόλογα είναι και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου που θα είναι διαθέσιμο σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις. Η βασική θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρίας θα επιταχύνει στα 96 km/h σε 6.5 δευτερόλεπτα και θα προσφέρει περί τα 400 χιλιόμετρα αυτονομίας το 2025, όταν και αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά. Για το 2025 βέβαια μην κρατάς την αναπνοή σου καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πρώτες παραδόσεις για το Cybertruck γενικώς ήταν προγραμματισμένες για το 2021 αλλά έπρεπε να φτάσουμε στον Δεκέμβριο του 2023 για να δούμε να συμβαίνει κάτι συνταρακτικό…

Πάνω από την βασική έκδοση θα είναι η τετρακίνητη με δύο ηλεκτροκινητήρες που παρέχουν συνδυαστικά 600 ίππους, επιταχύνουν το αμάξωμα των 5.87 μέτρων στα 96 km/h σε 4.1 δευτερόλεπτα και επιτρέπουν την ρυμούλκηση σχεδόν 5 τόνων. Σε αυτή την έκδοση η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 180 km/h και η αυτονομία τα 550 χιλιόμετρα. Η κορυφαία, “Cyberbeast” έκδοση εξοπλίζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 845 ίππων που επιταχύνουν το όχημα των 3.100+ κιλών στα 96 km/h σε 2.6 δευτερόλεπτα ενώ εξασφαλίζουν την ίδια δυνατότητα ρυμούλκησης. Σε αυτή την περίπτωση όμως, η μέγιστη ταχύτητα αυξάνεται στα 210 km/h και η μέγιστη εμβέλεια μειώνεται στα 515 χιλιόμετρα.

Η τιμή του Tesla Cybertruck ξεκινά από τα $60.990 για την πισωκίνητη έκδοση, αυξάνεται στα $79.990 για την τετρακίνητη και αυξάνεται στα $99.990 για την Cyberbeast αν και αξίζει να αναφέρουμε ότι ακόμα δεν υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας του κτηνώδους, ηλεκτρικού pickup. Η αμερικανική εταιρία δέχεται μονάχα κρατήσεις και σε πρώτη φάση εστιάζει την προσοχή της στην εξυπηρέτηση των προ-κρατήσεων καθώς οι άνθρωποι αυτοί περιμένουν 4 χρόνια περίπου και η παραγωγή του Cybertruck θα είναι αρχικά ιδιαίτερα δύσκολη όπως δήλωσε ο Elon Musk. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρία στοχεύει σε μία ετήσια παραγωγή της τάξης των 250.000 αυτοκινήτων όταν τα θέματα που αντιμετωπίζει στην κατασκευή του Cybertruck επιλυθούν…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό