26.8 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Έρχεται μία πιο «χωμάτινη» Ford Mustang Mach-E

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ford ετοιμάζει τη Mustang Mach-E Rally, μια σκληροτράχηλη έκδοση του ηλεκτρικού SUV της, αναπτύσσοντάς το σε μια ολοκαίνουργια περιοχή δοκιμών στο Μίσιγκαν.

Οι δοκιμές έγιναν με μία τροποποιημένη Mach-E εξοπλισμένη με ελαστικά και ζάντες εκτός δρόμου.

Για να διασφαλιστεί ότι η Mach-E Rally θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της οδήγησης rallycross, η Ford το υπέβαλε σε μια εξαντλητική δοκιμή 1.000 χιλιομέτρων, προσομοιώνοντας 10 χρόνια μηνιαίων αγώνων rallycross.

Αυτή η δύσκολη διαδικασία δοκιμών έγινε σε μια νεόκτιστη πίστα μέσα στο εργοστάσιο, που σχεδιάστηκε σχολαστικά για να αναπαράγει τις πραγματικές συνθήκες rallycross.

Οι τροποποιήσεις δεν σταμάτησαν στους τροχούς και τα ελαστικά. Η Ford αύξησε το ύψος κύλισης κατά 2,5 εκατοστά και τελειοποίησε τα αμορτισέρ και τα ελατήρια για βέλτιστη απόδοση στο ράλι.

Η Mach-E Rally διαθέτει τώρα λευκές ζάντες 19 ιντσών με ελαστικά Michelin CrossClimate2, μαζί με ενισχυμένη θωράκιση κάτω από το αμάξωμα για πρόσθετη προστασία.

Παράλληλα αναπτύχθηκε ένα νέο πρόγραμμα οδήγησης RallySport, το οποίο προσφέρει πιο γραμμική απόδοση των ηλεκτροκινητήρων και πιο σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης.

Η απόδοση παραμένει στους 487 ίππους με το 0-100 χλμ/ώρα να επιτυγχάνεται σε 3,4 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, η Mustang Mach-E Rally θα κυκλοφορήσει στην αγορά μετά τα μέσα της χρονιάς και ήδη υπάρχει παραγγελία από την Ελλάδα όπου η τιμή της θα ξεκινά από τις 89.110 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό