20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Επιστολές Ν. Δένδια σε ΟΗΕ και ΝΑΤΟ για τις πρωτοφανείς δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων

Ειδήσεις Ελλάδα

Επιστολές σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ θα αποστείλει άμεσα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στον απόηχο των πρωτοφανών δηλώσεων από Τούρκους αξιωματούχους τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Κατά τις ίδιες πηγές, στις εν λόγω επιστολές θα παρατίθενται αυτούσιες οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων.

«Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι το κείμενο των δηλώσεων αυτών είναι τόσο εξωφρενικό που παρέλκει οποιοσδήποτε σχολιασμός» σχολίαζαν οι ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Ο κ. Δένδιας έχει ήδη προχωρήσει στην άμεση ενημέρωση των Ευρωπαίων εταίρων, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ και των ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο. Ο υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε επίσης τον Τσέχο ομόλογό του Γιαν Λιπάφσκι για την άμεση αντίδραση της Τσεχικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., η οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτες» και «καθόλου επιβοηθητικές» τις πρόσφατες τουρκικές δηλώσεις.

Θα ενημερώσουμε άμεσα συμμάχους & εταίρους για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών για να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή του ΝΑΤΟ (ανακοίνωση @GreeceMFA για τον εξωφρενικό & πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων & απειλών Τούρκων αξιωματούχων)

— Nikos Dendias (@NikosDendias) September 3, 2022

«Θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο» είχε γράψει σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Twitter o κ. Δένδιας.

O επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας θα έχει συνάντηση αύριο το απόγευμα με τη Γαλλίδα ομόλογό του Κατρίν Κολονά, με την οποία μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητήσει και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό