21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Επικός Παναθηναϊκός AKTOR, ξέρανε την Μπαρτσελόνα με ανατροπάρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ασύλληπτα πράγματα στο ΟΑΚΑ και ο Παναθηναϊκός AKTOR πανηγύρισε μία ανεπανάληπτη νίκη. Τι και αν βρέθηκε πίσω με 16 πόντους διαφορά; Το «τριφύλλι» κατάφερε να επικρατήσει της Μπαρτσελόνα με 89-81 για την 31η αγωνιστική της Euroleague.

«Μαγικοί» Κώστας Σλούκας (18 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Ντίνος Μήτογλου (19 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και Κέντρικ Ναν (22 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ), σε ένα ματς που κάνανε… πάρτι. Για την Μπαρτσελόνα ξεχώρισε ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Το ματς:

Από νωρίς το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό, δείγμα του ότι καμία ομάδα δεν προχωρούσε σε φάουλ. Η Μπαρτσελόνα με μπροστάρη τον Βέσελι επιθετικά, αλλά και τον Σατοράνσκι να μοιράζει και να παίρνει τα ριμπάουντ, είχε το προβάδισμα.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έβρισκε λύσεις επιθετικά και στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ήταν πίσω στο σκορ μόλις για 3 πόντους (20-23). Το σύνολο του Αταμάν είχε ζοριστεί αμυντικά και δεν είχε τον έλεγχο στα ριμπάουντ, ωστόσο έδειχνε ότι μπορεί να «χτυπήσει» τους Ισπανούς.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «μπλαουγκράνα» είχαν πάρει… φωτιά σε άμυνα και επίθεση. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είχε φτάσει μέχρι και τους 16 πόντους. Το καλύτερο που κατάφερε ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν να μειώσει στους 12 (34-46) στο ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν πόντους από πολλούς παίκτες και έδειχναν σε τρομερή βραδιά. Ο Κέντρικ Ναν είχε ξεχωρίσει από πλευράς Παναθηναϊκού ΑΚΤΟR, ενώ ο Ντίνος Μήτογλου είχε 9. Για την Μπαρτσελόνα είχαν ξεχωρίσει οι Μπίλι Ερνανγκόμεθ (9 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και Γιαν Βέσελι (9 πόντοι, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ).

Το δεύτερο μέρος 

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν… αναγεννημένος τα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι είχαν μπει ιδανικά στο παρκέ και έδειχναν ότι ήθελαν τη σπουδαία ανατροπή. Μετά από 4 λεπτά αγώνα, είχαν μειώσει στους 6 (44-50).

Όχι μόνο αυτό, αλλά 01:56 πριν τη λήξη της περιόδου, ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε πάρει προβάδισμα με γκολ-φάουλ του Μάριους Γκριγκόνις. Η ελληνική ομάδα είχε… άγριες διαθέσεις και δεν έδειχνε διατεθειμένη να χάσει το ματς.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα του δεκαλέπτου, η διαφορά ήταν πολύ μικρή, με την Μπαρτσελόνα να τελείωσε το πρώτο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου βρισκόμενη μπροστά στο σκορ με 61-60. 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός AKTOR μπήκε στο παρκέ όπως έπρεπε. Με ένταση, πάθος και… όρεξη για ανατροπή. Μετά από τέσσερα λεπτά παιχνιδιού, η ελληνική ομάδα είχε καταφέρει να πάρει ένα προβάδισμα 5 πόντων.

Η διαφορά είχε φτάσει τους 10 υπέρ του «τριφυλλιού», με μπάσκετ επιπέδου… Final Four. Ο απίστευτος Παναθηναϊκός AKTOR του δευτέρου ημιχρόνου, δεν γινόταν να χάσει αυτή τη διαφορά. Το σύνολο του Εργκίν Αταμάν, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 89-81.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό