22.8 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

«Επικοινωνιακά κόλπα τα αγιοβασιλιάτικα καλάθια»

Ειδήσεις Ελλάδα

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ  έκανε λόγο για «επικοινωνιακή αντιμετώπιση» της ακρίβειας από την Κυβέρνηση  επισημαίνοντας πως τα «αγιοβασιλιάτικα καλάθια», προκαλούν τους αδύναμους καταναλωτές που νιώθουν απροστάτευτοι.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3% ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο – Νέο άλμα 9% στα τρόφιμα Ράλι στις τιμές τροφίμων

Αύξηση 3% κατέγραψε ο πληθωρισμός ς τον Νοέμβριο, έναντι του Νοεμβρίου 2022, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ. Ο Γενικός ΔΤΚ τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2023 παρουσίασε μείωση 0,4%.

Με αυτά τα δεδομένα, ο μέσος ΔΤΚ του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2022 – Νοεμβρίου 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2021 – Νοεμβρίου 2022, παρουσίασε αύξηση 3,8%, έναντι αύξησης 9,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2021 – Νοεμβρίου 2022 με το δωδεκάμηνο Δεκεμβρίου 2020 – Νοεμβρίου 2021.

Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει ότι οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα. Για παράδειγμα 31,4% ακριβότερα από πέρυσι είναι τα έλαια, 12% τα φρούτα και 10,8% τα λαχανικά. Το μεταλλικό νερό και οι χυμοί κοστίζουν 13,3% υψηλότερα.

Παράλληλα, 11,8% υψηλότερα είναι οι τιμές στα φαρμακευτικά προϊόντα, ενώ καταγράφονται ανατιμήσεις 5,1% στα ενοίκια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Τα τρόφιμα τραβούν την ανηφόρα, με 9% αύξηση του σχετικού δείκτη, όπως ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ και η συσσωρευμένη ακρίβεια συνεχίζει το ροκάνισμα των εισοδημάτων .

Η επικοινωνιακή αντιμετώπιση της συνεχούς αύξησης των τιμών από την κυβέρνηση και τα «αγιοβασιλιάτικα καλάθια», προκαλούν τους αδύναμους καταναλωτές, που νιώθουν απροστάτευτοι και δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της σκληρής καθημερινότητας. Το πιο ανησυχητικό, δε, είναι ότι δεν υπάρχουν σημάδια αποκλιμάκωσης στις αυξήσεις των τιμών στα τρόφιμα για το επόμενο διάστημα.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει επανειλημμένα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, με στοχευμένα μέτρα, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και θα συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή, καθώς η προστασία των δοκιμαζόμενων νοικοκυριών αποτελεί πολιτική του προτεραιότητα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό