29 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κάνουμε το επόμενο βήμα: Iσχυρή δημοκρατική παράταξη

Ειδήσεις Ελλάδα

Μιλώντας απόψε στις Μοίρες Ηρακλείου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, έκανε εκτενή αναφορά στα εθνικά θέματα.

«Σήμερα ο Πρωθυπουργός – μετά και τη δική μας πίεση και αντίδραση- χρησιμοποίησε τη λέξη “πρόκληση” για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, που ως τώρα αρκούνταν να χαρακτηρίζει “αχρείαστη ενέργεια”» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Navtex που δεσμεύουν το κεντρικό Αιγαίο είναι ήρεμα νερά για τον κ. Γεραπετρίτη; Η Τουρκία ανακοινώνει ότι στα σχολικά βιβλία θα ενταχθεί η “Γαλάζια Πατρίδα” για να προετοιμάσει τον εθνικισμό του μέλλοντος, εντάσσεται και αυτό στα ήρεμα νερά;»

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επέμεινε ότι «πρέπει να τελειώνει το παραμύθι της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας. Πρέπει να υπάρξει ειδική σχέση εμπορικού χαρακτήρα με αυτοματοποιημένες κυρώσεις όταν παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της και τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών χωρών. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Σχολιάζοντας τη ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Άκουσα τον Πρωθυπουργό σήμερα να μην αποδέχεται ότι είμαστε πρωταθλητές ακρίβειας. Δεν είμαστε πρωταθλητές, υπερ-πρωταθλητές ακρίβειας είμαστε. Τον Μάρτιο ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού τροφίμων στην Ελλάδα ήταν 5,4% και μόλις 1,2% στην Ευρώπη. Δέκα χρυσά μετάλλια έχουμε πάρει στην ακρίβεια».

«Η ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη θέλει τους ισχυρούς ισχυρότερους και τις κοινωνικές ανισότητες να διευρύνονται. Αυτή την ανάπτυξη να την στείλουμε σπίτι της. Τα διλήμματα για την 9η Ιουνίου είναι καθαρά: ή θα συνεχίσουμε με την ίδια πολιτική, που αυξάνει τις ανισότητες, έχει πελατειακές λογικές και δεν επιδεικνύει κανένα σεβασμό στο κράτος δικαίου ή θα κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης ως επίδικο των ευρωεκλογών.

«Κάναμε το πρώτο βήμα στις εθνικές εκλογές. Προφήτευαν ότι θα μας εξαφανίσουν. Άλλοι εξαφανίστηκαν. Τώρα θα κάνουμε το επόμενο βήμα: ισχυρό ΠΑΣΟΚ, ισχυρή δημοκρατική παράταξη που θα αγκαλιάσει όλες τις δυνάμεις της προόδου για να έχει αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία, που στις επόμενες εθνικές εκλογές θα μπορεί να τη νικήσει. Σε διαφορετική περίπτωση, ο λαός θα κάνει ένα δώρο στον κ. Μητσοτάκη. Αν νομίζουν οι πολίτες ότι η σημερινή αντιπολίτευση του κ. Κασσελάκη θα παράξει πολιτικά αποτελέσματα, νομίζω ότι κάνουν λάθος. Αντιπολίτευση χωρίς προτάσεις και αντιπολίτευση για τα πρωινάδικα είναι θείο δώρο για τη Νέα Δημοκρατία» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες.

«Όσο πιο ισχυροί είναι και όσο δεν νιώθουν απειλή, τόσο δεν κοιτούν τα προβλήματα των πολιτών. Το διαπιστώνουμε σε μια σειρά από τομείς όπως η υγεία, η ακρίβεια και η παιδεία, αλλά και στην τραγωδία των Τεμπών και σε σκάνδαλα που αποκαλύπτονται. Καλώ τον ελληνικό λαό να ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ για να υπάρχει ισχυρή, σοβαρή, προοδευτική αντιπολίτευση, από την οποία θα ηττηθεί η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές. Στόχος μας δεν είναι μόνο ο προφανής να είμαστε δεύτερο κόμμα, αλλά να ξαναγίνουμε κυβέρνηση για να αλλάξει η πατρίδα μας σελίδα» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης απαντώντας στο δίλημμα της σταθερότητας που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της ευρωκάλπης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό