20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Επιβεβαιώνεται το ηλεκτρικό GTI για το 2026!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ενώ περιμένουμε το facelift του Golf GTI να παρουσιαστεί κάποια στιγμή εντός του 2024, η Volkswagen σκέφτεται ήδη το μέλλον με τον επικεφαλής σχεδιασμού της, Andreas Mindt, να αποκαλύπτει ότι ένα αμιγώς ηλεκτρικό “GTI” θα λανσαριστεί στην αγορά το αργότερο σε τρία χρόνια από σήμερα. Όπως έγραψε στο προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:
“Το Golf GTI παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 1975 με παραγωγή της τάξεως των 5.000 αυτοκινήτων. Μέχρι σήμερα, έχουμε πουλήσει περισσότερα από 2.8 εκατομμύρια. Το 2026 θα παρουσιάσουμε μία αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του εμβληματικού μοντέλου.“
Το σκίτσο που συνοδεύει την ανακοίνωση δείχνει το κλασικό Golf GTI MkI δίπλα από το πιο πρόσφατο concept της γερμανικής μάρκας, ένα πρωτότυπο που δείχνει χωρίς καμία αμφιβολία τον δρόμο για το “Grand Tourer Intelligence” πλέον, το ID. GTI Concept που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Εκείνο είχε πάρει τη μορφή ενός αμιγώς ηλεκτρικού, καυτού hatchback με μήκος 4.1 μέτρων, χαρακτηριστικές, κλασικές αναλογίες άφθονη τεχνολογία τόσο στα μηχανικά όσο και στην καμπίνα και ένα κινητήριο σύνολο μηδενικών εκπομπών ρύπων που κατά πάσα πιθανότατα, εξασφαλίζει άκρως ανταγωνιστικές επιδόσεις.

Λέμε κατά πάσα πιθανότητα γιατί η εταιρία δεν έκανε πουθενά λόγο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του concept αλλά οι φήμες που κυκλοφορούν από τότε αναφέρουν ότι η έκδοση παραγωγής θα προσφέρει περί τα 230 άλογα και θα είναι ικανή για 0-100 km/h της τάξης των 7.0 δευτερολέπτων ή λιγότερο. Ο Mindt δεν επιβεβαιώνει τίποτα περισσότερο απ’ ότι γνωρίζαμε ή υποθέταμε αλλά είναι καλό να ξέρουμε ότι η Volkswagen δεν σκέφτεται να υποχωρήσει από τα πλάνα της και θα προκαλέσει τον ανταγωνισμό σε μία κατηγορία που με τα Abarth 500e, Mini Cooper και την επερχόμενη Alpine A290 φαίνεται πως αποκτά νέα πνοή!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό