20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Επιβεβαιώνεται η έκταση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Το περιστατικό με εργαζόμενο στη Ρόδο που σερβίρει πελάτες μέσα στη θάλασσα σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάνοντας λόγο για «καθεστώς εργασιακής ζούγκλας» και «κροκοδείλια δάκρυα» από τον υπουργό Εργασίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «Η εικόνα του εργαζόμενου στη Ρόδο να σερβίρει πελάτες μέσα στη θάλασσα επιβεβαιώνει με τον πιο ντροπιαστικό τρόπο την έκταση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στην χώρα και ειδικά στον τουρισμό».

«Η απαξίωση της Επιθεώρησης Εργασίας από την κυβέρνηση της ΝΔ έχει οδηγήσει σε καθεστώς εργασιακής ζούγκλας, σε ραγδαία αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων και σε συνθήκες εργασίας που προσβάλουν την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των εργαζομένων», συνεχίζει η ανακοίνωση, ασκώντας παράλληλα κριτική στον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη.

Σημειώνεται ότι μετά την δημοσίευση του βίντεο για τον σερβιτόρο στη Ρόδο υπήρξε παρέμβση από τον ξ. Γεωργιάδη, ζητώντας να γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι στην επιχείρηση.

Σχολιάζοντας την «άμεση παρέμβαση» του υπουργού Εργασίας κ. Γεωργιάδη, ο ΣΥΡΙΖΑ ανφέρει ότι μοιάζει περισσότερο με κροκοδείλια δάκρυα μπροστά στην γενική κατακραυγή.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων διεκδικώντας καθημερινά, μέσα και έξω από τη Βουλή, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, καλύτερους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και επανασύσταση της Επιθεώρησης Εργασίας», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό