20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Επιβάτης πτήσης επιχείρησε να ανοίξει την έξοδο κινδύνου

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι επιβάτες μιας πτήσης των Αμερικανικών Αερογραμμών άρπαξαν και ακινητοποίησαν έναν άνδρα που προσπάθησε να ανοίξει μια έξοδο κινδύνου την ώρα που το αεροσκάφος βρισκόταν στον αέρα, αναγκάζοντας το αεροπλάνο της American Airlines να προσγειωθεί λίγο μετά την απογείωση.

Το βίντεο από τον απίστευτο καυγά διέρρευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το απόγευμα της Τρίτης, δείχνοντας τους έντρομους επιβάτες να τραβούν τα χέρια του άνδρα από την πόρτα κινδύνου στο κέντρο του αεροπλάνου και στη συνέχεια πολλοί επιβάτες να έχουν πέσει πάνω του στη μέση του διαδρόμου.

Το αεροπλάνο που είχε τελικό προορισμό το Σικάγο, απογειώθηκε από τη νοτιοδυτική πόλη Αλμπουκέρκε, έφτασε πάνω από τα 7.900 πόδια πριν επιστρέψει και κάνει αναγκαστική προσγείωση σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι αστυνομικές δυνάμεις του αεροδρομίου.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας δήλωσε ότι «η πτήση 1219 της American Airlines επέστρεψε με ασφάλεια» στο Αλμπουκέρκε «αφού το πλήρωμα ανέφερε ακινητοποίηση επιβάτη».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι μετά από ένα περιστατικό «που αφορούσε έναν ενοχλητικό επιβάτη», το αεροσκάφος «ελέγχθηκε από την αστυνομία εδάφους του αεροδρομίου ενώ προχώρησαν και στη σύλληψη του» μετά την προσγείωση.

Ο Blaze Ward, ένας από τους επιβάτες που παρενέβη, είπε στον τοπικό σταθμό ABC-7 ότι ο άνδρας «είχε ήδη κατεβάσει τον μηχανισμό ασφαλείας ενώ είχε και τα δύο χέρια στο μοχλό».

«Ήταν σαν να το τραβούσε και το κρατούσε σφιχτά. Και δεν ξέρω αν μπορείτε να το ακούσετε, αλλά υπήρχε διαφορά στην πίεση, ένα σφύριγμα», είπε στις δηλώσεις του.

Ο αριθμός των απείθαρχων επιβατών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με πάνω από 2.000 περιστατικά τόσο το 2022 όσο και το 2023 σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της FAA. Το ρεκόρ των περιστατικών ήταν 6.000 το 2021.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό