17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Επαφές Μ. Χριστοδουλάκη στην Κωνσταντινούπολη

Ειδήσεις Ελλάδα

Σημαντικές επαφές είχε στην Κωνσταντινούπολη ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Μανώλης Χριστοδουλάκης. Ο κ. Χριστοδουλάκης συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο, στο Φανάρι. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα θέματα της κοινοβουλευτικής αρμοδιότητας του κ. Χριστοδουλάκη, που αφορούν το περιβάλλον και την κλιματική κρίση, αντικείμενο ιδιαίτερης ευαισθησίας και έντονης δράσης από μεριάς του Πατριάρχη, καθώς και γύρω από ζητήματα που αφορούν στην παρουσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη και τη θέση της ελληνικής μειονότητας στην σύγχρονη κοινωνία της Τουρκίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Χριστοδουλάκης δήλωσε ότι « με τον Παναγιώτατο, ο οποίος είναι γνωστός για την μεγάλη ευαισθησία και τους αγώνες του για την προστασία του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, είχαμε την ευκαιρία μιας βαθιά εποικοδομητικής συζήτησης για αυτά τα παγκόσμιου ενδιαφέροντος ζητήματα. Συζητήσαμε ακόμα για την παρουσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Πόλη, καθώς και για την θέση της ελληνικής μειονότητας στην σύγχρονη κοινωνία της Τουρκίας.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποτελεί έναν εμπνευσμένο ηγέτη που πρωτοστατεί σε καίρια ζητήματα της εποχής μας, ενώ οι πρωτοβουλίες του διαθρησκευτικού διαλόγου και ο αδιάκοπος αγώνας του για ειρήνη αποτελεί έμπνευση για όλους μας.»

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη ο κ. Χριστοδουλάκης συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο της Πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου με τον οποίο είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα και παραγωγική συζήτηση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό