18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επανέναρξη λειτουργίας στο εργοστάσιο της Honda στην Wuhan της Κίνας

Ειδήσεις Ελλάδα

Σήμερα, τα ξημερώματα της Τετάρτης 8 Απριλίου άρθηκαν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας στην Wuhan της Κίνας, μετά από 77 ημέρες, ήτοι σχεδόν 2,5 μήνες. Η πόλη ήταν η εστία του Co-19 στη Κίνα, που μετέπειτα εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο.

Με την καθημερινότητα να βρίσκει σιγά σιγά ξανά τον ρυθμό της, σήμερα άνοιξε και το εργοστάσιο της Honda στην Wuhan. Αυτό λειτουργεί σε συνεργασία με την Dongfeng Motor Group και είχε κλείσει στα τέλη Ιανουαρίου, όταν οι αρχές επέβαλαν καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Πλέον, όμως, υπάρχουν σημεία ελέγχου της θερμοκρασίας των εργαζομένων στην είσοδο του εργοστασίου, ενώ οι εργαζόμενοι επιβάλλεται να τηρούν αποστάσεις άνω του ενός μέτρου μεταξύ τους. Το εργοστάσιο άνοιξε ξανά στις 11 Μαρτίου αλλά με πολύ λίγα άτομα και με μειωμένη παραγωγή, καθώς από σήμερα επιστρέφει στα επίπεδα παραγωγής πριν από τον ιό. Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να αναφέρουν πού βρίσκονταν από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.
Περίπου το 98% των 12.000 εργαζομένων είναι πίσω στη δουλειά του και πλέον θα δουλεύουν σε υπερωρίες για να καλύψουν τη χαμένη παραγωγή. Πέρσι, το εργοστάσιο παρήγαγε 800.000 αυτοκίνητα.

Από τις 23 Φεβρουαρίου, οι πολίτες της πόλης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, στο κέντρο της Κίνας, δεν μπορούσαν να βγουν εκτός των συνόρων της. Οι πτήσεις και τα δρομολόγια των τρένων παραμένουν περιορισμένα προς το παρόν, με την Wuhan να διατηρήσει διάφορους περιορισμούς στις μετακινήσεις στην πόλη για να εμποδίσει κάθε πιθανή ανάκαμψη των κρουσμάτων.
Οι Κινέζοι πηγαίνουν στις αντιπροσωπείες προκειμένου να αγοράσουν νέα αυτοκίνητα και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η ζήτηση έχει ανακάμψει στα προ πανδημίας επίπεδα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό