18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Επίσημο: Aston Martin Valour με V12 κινητήρα και χειροκίνητο κιβώτιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Aston Martin γιορτάζει τα 110στα γενέθλια της παρουσιάζοντας το Valour, ένα νέο supercar με V12 κινητήρα που θα κατασκευαστεί σε μόλις 110 μονάδες.
Διαθέτει ρετρό σχεδιαστικά στοιχεία, χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και εμπνέεται από την εμβληματική V8 Vantage των δεκαετιών του 1970 και του 1980.

Υπάρχουν ζάντες 21″ με ελαστικά Michelin Pilot Sport S 5 διαστάσεων 275/35 μπροστά και 325/30 πίσω, με την βρετανική εταιρία να χαρακτηρίζει το μοντέλο ως “το τελευταίο μιας εποχής”.

Στο εσωτερικό υπάρχουν carbon καθίσματα, ξύλινος επιλογέας ταχυτήτων και πολλά carbon μέρη. Το σώμα του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένο από carbon, με τον V12 5,2-λίτρων twin-turbo κινητήρα να είναι τοποθετημένος κάτω από το καπό και να παράγει 715 άλογα με 753 Nm ροπής, ενώ υπάρχει μπλοκέ πίσω διαφορικό.

Έχει μοναδική ανάρτηση που είναι διαφορετική από την ανάρτηση άλλων μοντέλων της Aston Martin. Αυτή χρησιμοποιεί ενεργά αμορτισέρ και αντιστρεπτικές ράβδους ρυθμισμένες ειδικά για να ταιριάζουν με την απόδοση του V12 κινητήρα. Από εκεί και πέρα, το Valor διαθέτει πρόσθετα στηρίγματα, εμπρός και πίσω, που βελτιώνουν τη στρεπτική και πλευρική ακαμψία, καθώς και carbon-κεραμικά φρένα με εξαπίστονες δαγκάνες και δίσκους 410 χλστ. μπροστά και τετραπίστονες πίσω με δίσκους 360 χλστ.

Τα 110 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν εικάζεται πως έχουν ήδη βρει τους ιδιοκτήτες τους. Η παραγωγή των αυτοκινήτων θα ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2023, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν αργότερα φέτος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό