21.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Επίσημο: Ο James Vowles νέος επικεφαλής της Williams Racing

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Williams Racing ανακοίνωσε σήμερα ότι ο James Vowles θα είναι ο νέος επικεφαλής της ομάδας στην Formula 1 και θα ενταχθεί στην ομάδα στις 20 Φεβρουαρίου, ενόψει του πρώτου Grand Prix στο Μπαχρέιν. Ο Vowles θα γίνει μόλις ο τρίτος επικεφαλής της ομάδας στην 46χρονη ιστορία της στην F1, μετά τον Frank Williams και τον Jost Capito.

Ο 43χρονος Βρετανός εντάσσεται στη Williams μετά από 21 χρόνια καριέρας στη Formula 1, με πιο πρόσφατο ρόλο του ως διευθυντής στρατηγικής μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Mercedes, θέση που κράτησε για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Πριν από αυτό είχε εκπληρώσει βασικούς ρόλους στα τμήματα μηχανολογίας και στρατηγικής της Mercedes και τις Honda Racing, Brawn GP και British American Racing.
Ο Vowles συνέβαλε καθοριστικά στην κατάκτηση εννέα πρωταθλημάτων κατασκευαστών (1 με την Brawn GP και 8 με την Mercedes-AMG F1), ενώ έχει επιβλέψει πάνω από 120 νίκες σε αγώνες. Επιπλέον, έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην Brawn, επιβλέποντας τη στρατηγική που οδήγησε τον Jenson Button στην κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών το 2009 και του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Ο James Vowles, ως νέος επικεφαλής της Williams Racing δήλωσε:
Ανυπομονώ να ξεκινήσω με τη Williams Racing. Είναι τιμή να συμμετέχω σε μια ομάδα με τόσο απίστευτα πλούσια κληρονομιά. Η ομάδα είναι ένα σύμβολο του αθλήματος μας, που σέβομαι πολύ και ανυπομονώ πολύ για την πρόκληση. Η Mercedes ήταν πολύ υποστηρικτική στο ταξίδι μου και χωρίζουμε με εξαιρετικούς όρους μετά από περισσότερα από 20 χρόνια δουλειάς στο Brackley.
Είμαι ευγνώμων για όλα όσα έχουν προσφέρει ο Toto [Wolff] και η ομάδα, και ήταν μια τόσο ξεχωριστή εμπειρία να ταξιδέψουμε μαζί μέσα από τις αποτυχίες και επιτυχίες. Η Williams Racing έχει αφήσει την πίστη και την εμπιστοσύνη της σε μένα, και σε αντάλλαγμα θα κάνω το ίδιο. Η Williams έχει τεράστιες δυνατότητες και το ταξίδι μας μαζί ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες.
Ο Matthew Savage, πρόεδρος της Dorilton είπε:
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον James στη Williams Racing. Είναι ένα από τα πιο σεβαστά ταλέντα στη Formula 1 και θα φέρει επιδόσεις. Ήταν βασικός σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά επιτεύγματα στην αθλητισμό τα τελευταία 15 χρόνια.
Καθώς συνεχίζουμε την αδιάκοπη αναζήτηση μας για αποτελέσματα, πιστεύουμε ότι ο διορισμός του James ενισχύει την αφοσίωσή μας στο να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε ενεργητική, έμπειρη και ισχυρή ηγεσία καθώς προχωράμε στην επόμενη φάση του μετασχηματισμού της Williams Racing.
Τέλος, ο Toto Wolff, επικεφαλής και CEO της Mercedes-AMG F1, πρόσθεσε:
Ο James ήταν ένα πολύτιμο μέλος της ομάδας μας στο ρόλο του ως διευθυντής στρατηγικής μηχανοκίνητου αθλητισμού, διαδραματίζοντας αναπόσπαστο ρόλο στην επιτυχία μας τα τελευταία χρόνια. Έχοντας δουλέψει μαζί του από τότε μπήκα για πρώτη φορά στην ομάδα το 2013, ξέρω πόσο επιμελής, ικανός και ταλαντούχος είναι και έχω πάρει μεγάλη ικανοποίηση βλέποντας τον James να εξελίσσεται και να μεγαλώνει την τελευταία δεκαετία.
Από τότε που αποχώρησε από το pit wall στα μέσα της περσινής σεζόν, συνέχισε στο Brackley για να αναπτύξουμε τις ικανότητες της ομάδας στρατηγικής μας, και πλέον έχουμε μια φανταστική ομάδα ταλαντούχων στρατηγικών που θα συνεχίσουν την υπέροχη δουλειά τους τα επόμενα χρόνια.
Αν και είμαστε φυσικά λυπημένοι που αποχαιρετούμε ένα τόσο ικανό μέλος της ομάδας, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι έχει όλες τις απαραίτητες δεξιότητες για να γίνει ένας φανταστικός αρχηγός ομάδας στη Formula 1. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία και χαιρόμαστε που θα κάνει αυτό το επόμενο βήμα στην καριέρα του με την Williams, έναν ισχυρό τεχνικό συνεργάτη μας, που έχει μια θέση κοντά στην καρδιά μου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό