16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Επίσημο: Ο James Allison στη θέση του Mike Elliott

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Mercedes προχώρησε σε μια σειρά αλλαγών προκειμένου να επιστρέψει στη κορυφή και ως μέρος αυτών, ο James Allison επιστρέφει στη θέση του τεχνικού διευθυντή, ενώ ο Mike Elliott αναλαμβάνει τη θέση του Chief Technical Officer (CTO). Η αλλαγή έρχεται 20 μήνες μετά, αφότου ο Allison μετακόμισε στη θέση του CTO, με τον Mike Elliott να τον αντικαθιστά.

Μιλώντας για την αλλαγή, ο Toto Wolff είπε:
Αυτή [η αλλαγή] ουσιαστικά οφείλεται στον Mike Elliott που είχε τον έλεγχο της διαδικασίας. Έτσι, αντιστρέψαμε τους ρόλους. Ο Mike ανέβηκε στη θέση του CTO, καθώς έχει ένα λαμπρό ενεργοποιημένο επιστημονικό μυαλό. Και ο James Allison επέστρεψε στη θέση του τεχνικού διευθυντή, δίνοντας αναφορά στον Mike.
Ενώ ο προηγούμενος ρόλος του Allison ως CTO σήμαινε ότι εργαζόταν μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα, ο Elliott θα εργάζεται σε πλήρη απασχόληση στη νέα του θέση.

Γίνεται επίσης κατανοητό ότι ο Allison θα διατηρήσει ένα επίπεδο συμμετοχής στο America’s Cup project του τμήματος ιστιοπλοΐας INEOS Team UK της Mercedes Motorsports, στο οποίο δούλευε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως CTO.
Ο Wolff εξήγησε ότι ο Elliott πίστευε ότι ο Allison ήταν πιο κατάλληλος για τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή, όπου υπάρχει μεγαλύτερη πρακτική ευθύνη για το μονοθέσιο, και θα ήταν πλεονέκτημα για αυτόν να επικεντρωθεί σε ευρύτερες οργανωτικές τεχνικές εξελίξεις.
Αυτό που εκτίμησε ο Mike, και η εσωστρέφεια του είναι πραγματικά θαυμάσια, είναι ότι με τον James έχουμε έναν μονομάχο στο πεδίο και οι στρατιώτες θα περάσουν μέσα από τη φωτιά για αυτόν και μαζί του.
Ο Mike κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο τρόπος που προσεγγίζει τα πράγματα, το σύνολο των ικανοτήτων του, χρησιμοποιούνται καλύτερα για την ανάπτυξη του οργανισμού στο μέλλον: από τις τεχνικές ικανότητες έως τις ανθρώπινες ικανότητες και τη δημιουργία μιας δομής που μπορεί να είναι επιτυχημένη για πολλά χρόνια στο μέλλον. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας δομής που μπορεί να έχει βιώσιμη επιτυχία στην επόμενη γενιά.

Βλέπουμε μεγάλες αλλαγές στις τεχνικές εξελίξεις, στη τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση. Και ταυτόχρονα, κοιτάμε πώς μια σύγχρονη ομάδα της Formula 1 θα οργανώνεται και θα δομείται, ποιο είδος καινοτομίας μπορεί να εισαχθεί.
Ο Mike βλέπει τον εαυτό του πολύ στο σημείο αυτό και προφανώς είναι ένας υπερικανός μηχανικός, πολύ αξιόπιστος και σεβαστός στον οργανισμό. Θα είναι σύμβουλος και συνεργάτης στους πιο υψηλόβαθμους υπαλλήλους.
Και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που ο Mike πήρε αυτήν την απόφαση, μόνος του, να τοποθετήσει τον εαυτό του σε αυτόν τον ρόλο, με τον ίδιο και τον James να καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα, καθώς έχουμε την εξυπνάδα και των δύο.
Παράλληλα, η Mercedes άλλαξε τα προφίλ εργασίας των ανώτερων σχεδιαστών της για να προσαρμόσει καλύτερα την ομάδα εξαιτίας του budget cap. Όπως είπε ο Wolff:
Ο John Owen ως επικεφαλής σχεδιαστής είχε ένα πολύ διαφορετικό προφίλ εργασίας κάτω από το ανώτατο όριο κόστους, επειδή, εκτός από το δημιουργικό μέρος του σχεδιασμού ενός αυτοκινήτου, είχε έναν τόνο επιπλέον δουλειάς που συνοδεύει αυτή τη θέση. Αυτό που συνέβη είναι ότι ο επικεφαλής σχεδιαστής έγινε διαχειριστής ανώτατου ορίου κόστους.
Λοιπόν, χωρίσαμε τον ρόλο. Ο John παραμένει ως ο επικεφαλής σχεδιαστής, αλλά έχουμε δώσει εντολή στον [αναπληρωτή του] Giacomo Tortora να γίνει διευθυντής μηχανικής.
Αυτό σημαίνει ότι ο John μπορεί να επικεντρωθεί στις ιδιαιτερότητες του σχεδιασμού του αυτοκινήτου και ο Giacomo να φροντίζει το γραφείο σχεδιασμού και την οργανωτική ανάπτυξη.
Η Mercedes εργάζεται επί του παρόντος σε μια σειρά από αναβαθμίσεις για την W14 που ελπίζει ότι θα τη βοηθήσει να κλείσει τη διαφορά από την Red Bull. Οι αλλαγές στο αυτοκίνητο περιλαμβάνουν κυρίως μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφίας των sidepod.
Ο Wolff είπε ότι η επιστροφή του Allison στη θέση του τεχνικού διευθυντή δεν θα αλλάξει τη τρέχουσα κατεύθυνση ανάπτυξής,
Έχουμε έναν δρόμο τώρα που πιστεύουμε ότι είναι ο σωστός. Είναι απλώς διαφορετικές προσωπικότητες και διαφορετική διοικητική δομή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό