19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Επίσημο: Η Ford επιστρέφει στη Formula 1 το 2026 με την Red Bull

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ford ανακοίνωσε επίσημα σήμερα πως επιστρέφει στη Formula 1 το 2026, όταν θα τεθούν σε ισχύ οι κανονισμοί για τους νέους κινητήρες, με την Μπλε Οβάλ εταιρία να συνεργάζεται με την Red Bull και η Alpha Tauri, για την ανάπτυξη των μονάδων ισχύος τους.
Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει σχηματίσει εταιρική σχέση με τη Red Bull και θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης νέων power units της αυστριακής ομάδας, που θα φορούν τα μονοθέσια της από το 2026 και τουλάχιστον μέχρι το 2030.

Η Ford επιστρέφει στη Formula 1 μετά το 2004, όταν και πούλησε τη Jaguar στη Red Bull. Έτσι, από το 2026 και μετά, τόσο τα μονοθέσια της Red Bull όσο και της Alpha Tauri θα τρέχουν με power units που θα φέρει την επωνυμία της Ford, με την συμφωνία να περιλαμβάνει χρηματοδότηση και τεχνικές εισροές για τα δικαιώματα της ονομασίας.

Η Ford είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές στην ιστορία της F1, έχοντας κερδίσει δέκα πρωταθλήματα κατασκευαστών και 13 πρωταθλήματα οδηγών.
Η Ford και η Red Bull Powertrains θα ξεκινήσουν την ανάπτυξη της νέας μονάδας ισχύος φέτος, η οποία θα πρέπει να πληροί τους επερχόμενους τεχνικούς κανονισμούς που θα εφαρμοστούν.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 350 kW και θα πρέπει να δέχεται βιώσιμα καύσιμα. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα παρέχει στην Red Bull Powertrains τεχνική εμπειρογνωμοσύνη όπου μπορεί, συμπεριλαμβανομένων κινητήρων εσωτερικής καύσης, κυψελών μπαταρίας, τεχνολογίας ηλεκτροκινητήρων, λογισμικού ελέγχου μονάδας ισχύος και αναλυτικών στοιχείων.

Μιλώντας για την επιστροφή της Ford στην F1, ο πρόεδρος της εταιρίας, Bill Ford είπε:
Η Ford, μαζί με τους παγκόσμιους πρωταθλητές, Oracle Red Bull Racing, επιστρέφει στην κορυφή του αθλήματος, φέρνοντας τη μακρά παράδοση της Ford στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τον ηλεκτροκίνηση σε ένα από τα πιο ορατά στάδια του κόσμου.
Αυτή είναι η αρχή ενός συναρπαστικού νέου κεφαλαίου στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ford που ξεκίνησε όταν ο προπάππους μου κέρδισε έναν αγώνα που βοήθησε να ξεκινήσει η εταιρεία μας.
Η Ford επιστρέφει στην κορυφή του αθλήματος, φέρνοντας τη μακρά παράδοση της Ford στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τον ηλεκτροκίνηση σε ένα από τα πιο ορατά στάδια του κόσμου.
Η Ford ανέφερε δύο βασικούς παράγοντες στην απόφασή της να επιστρέψει στην F1 – την ανάπτυξη του αθλήματος, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την εξαγορά της Liberty Media, αλλά και τον αυξανόμενο ρόλο που θα παίξει η ηλεκτρική ενέργεια στις μονάδες ισχύος του 2026.
Ο CEO της F1, Stefano Domenicali, δήλωσε:
Τα νέα σήμερα ότι η Ford έρχεται στη Formula 1 από το 2026 είναι υπέροχα για το άθλημα και είμαστε ενθουσιασμένοι που τους βλέπουμε να ενώνονται με τους απίστευτους συνεργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας που βρίσκονται ήδη στη Formula 1.
Η Ford είναι μια παγκόσμια μάρκα με απίστευτη κληρονομιά στους αγώνες και τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας και βλέπει την τεράστια αξία που προσφέρει η πλατφόρμα μας σε πάνω από μισό δισεκατομμύριο θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
Η δέσμευσή μας να είμαστε Net Zero Carbon έως το 2030 και να εισάγουμε βιώσιμα καύσιμα στα μονοθέσια της F1 από το 2026 είναι επίσης ένας σημαντικός λόγος για την απόφασή τους να εισέλθουν στην F1.
Πιστεύουμε ότι το άθλημά μας παρέχει την ευκαιρία και την απήχηση που δεν μοιάζει με τίποτα άλλο και ανυπομονούμε να δούμε το λογότυπο της Ford να αγωνίζεται στις εμβληματικές πίστες της F1 από το 2026.
Ο πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem πρόσθεσε:
Υπάρχουν λίγοι κατασκευαστές που έχουν μια τόσο περίφημη ιστορία μηχανοκίνητου αθλητισμού όπως η Ford, οπότε το να τους βλέπεις να επιστρέφουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 είναι εξαιρετικά νέα.
Υπογραμμίζει περαιτέρω την επιτυχία των Κανονισμών Μονάδας Ισχύος του 2026 που έχουν στην καρδιά τους μια δέσμευση τόσο για βιωσιμότητα όσο και για θέαμα, και φυσικά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι σημαντικό για τη συνεχή ανάπτυξη της κορυφαίας κατηγορίας μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό