21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Επίθεση ransomware στη δημιουργό του Spider-Man 2 αφήνει εκτεθειμένα 1.67TB δεδομένων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Insomniac Games, εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών που ανήκει στη Sony, έχει δεχθεί επίθεση από μια ομάδα ransomware που ονομάζεται Rhysida και φέρεται να έχει δημοσιεύσει πάνω από 1,67 terabytes δεδομένων στο dark web, τα οποία περιλαμβάνουν περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια αρχεία από τους servers της εταιρείας.

Η Rhysida ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες ότι είχε πάρει στα χέρια της αρχεία από την Insomniac Games νωρίτερα αυτό το μήνα και απειλούσε να τα δημοσιεύσει στο Διαδίκτυο. Η δημοσίευση των αρχείων αυτή την εβδομάδα φαίνεται να δείχνει ότι η Sony δεν ήταν διατεθειμένη να πληρώσει τα χρήματα που ζητούσαν.

Στα ίδια τα αρχεία φέρεται να συμπεριλαμβάνονται προσωπικές πληροφορίες για αρκετούς υπαλλήλους της Insomniac. Φέρεται επίσης να περιέχουν περιεχόμενο από το παιχνίδι Spider-Man 2 που κυκλοφόρησε πρόσφατα για το PS5.

Ενδεχομένως αυτό που θα μπορούσε να είναι πιο ανησυχητικό για την Insomniac είναι ότι τα κλεμμένα αρχεία φέρονται να περιλαμβάνουν πρώιμο περιεχόμενο από το επερχόμενο παιχνίδι Wolverine, το οποίο ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021. Τα αρχεία φέρονται επίσης να συμπεριλαμβάνουν έγγραφα για δύο ακόμη ανώνυμα παιχνίδια με βάση τους Marvel X-Men, τα οποία ενδέχεται να προορίζονται αποκλειστικά για το PlayStation.

Η Cyber Daily έχει αναφορές από έναν υποτιθέμενο εκπρόσωπο της Rhysida, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν σε θέση να αποκτήσει πρόσβαση στον κεντρικό server της Insomniac «μέσα σε 20-25 λεπτά από την παραβίαση του δικτύου». Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει κάποιο επίσημο σχόλιο από τη Sony ή την Insomniac Games.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό