18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ενώ το Κίεβο βομβαρδίζεται οι υπάλληλοι της Darnitsa φτιάχνουν αντιβιοτικά, παυσίπονα και το χάπι της Pfizer για την Co-19

Ειδήσεις Ελλάδα

Όσο ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται, υπάλληλοι της Darnitsa, της μεγαλύτερης ουκρανικής φαρμακευτικής εταιρείας με έδρα το Κίεβο, εργάζονται πυρετωδώς για την παραγωγή αντιβιοτικών, παυσιπόνων, καρδιολογικών φαρμάκων και άλλων σκευασμάτων που έχουν απόλυτη ανάγκη οι συμπατριώτες τους. Τώρα έχουν ακόμη μία πρόκληση μπροστά τους: να παρασκευάσουν την δική τους εκδοχή του πολλά υποσχόμενου χαπιού της Pfizer για την Co -19. 

Στις 18 Μαρτίου η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία για την παραγωγή του Paxlo εν μέσω πολέμου σε μία χώρα, όπου η Co-19 έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 110.000 ανθρώπους. «Όσο μπορούμε να λειτουργούμε, θα λειτουργούμε» τονίζει σε συνέντευξή του (μέσω βίντεο) στο Bloomberg ο Ντμίτρο Σίμκιφ, εκτελεστικός πρόεδρος της Darnitsa. «Αυτή είναι η χώρα μας. Αυτή είναι η δική μας πρώτη γραμμή και πρέπει να αποδώσουμε» προσθέτει. 

Καθώς η απειλή απότ η Ρωσία κλιμακωνόταν τον περασμένο μήνα ο Σίμκιφ και άλλα στελέχη επιχειρήσεων κλήθηκαν στο γραφείο του προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για μία έκτακτη σύσκεψη. Σε αυτήν συμμετείχαν και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Η εντολή που έλαβαν ήταν να κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν την οικονομία ζωντανή και να μείνουν στην Ουκρανία, κοντά στους υπαλλήλους τους. 

Το επόμενο πρωί, στις 24 Φεβρουαρίου, ο Σίμκιφ ξύπνησε υπό τους ήχους εκρήξεων. Η ρωσική εισβολή είχε αρχίσει και ο ίδιος είχε μία τεράστια κρίση να αντιμετωπίσει. Ο πρόεδρος της Darnitsa, ο οποίος είχε βοηθήσει στον συντονισμό των μεταρρυθμίσεων ως αναπληρωτής επικεφαλής της κυβέρνησης του Πέτρο Ποροσένκο, έπιασε αμέσως το τηλέφωνο και συνεννοήθηκε με την ομάδα του προκειμένου να καταρτίσουν ένα σχέδιο λειτουργίας. Την ίδια ώρα τα άλλα μέλη της οικογένειάς τους έβαζαν τα απολύτως απαραίτητα σε μία βαλίτσα. 

«Κατά τη διάρκεια του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, η Βρετανία βομβαρδιζόταν και την ίδια ώρα η οικονομία της συνέχιζε να λειτουργεί» είπε ο Σίμκιφ και έκανε μία μικρή παύση, καθώς σειρήνες άρχισαν να ηχούν. «Πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί» συνέχισε. «Η Darnitsa είναι σύμβολο της Ουκρανίας για πολλά χρόνια ως η κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία της χώρας, δεν μπορείς να την κλείσεις» καταλήγει.

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό