17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εντολές Βαρβιτσιώτη για «καρατομήσεις» στο Λιμενικό Σώμα

Ειδήσεις Ελλάδα

Εντολή στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ, έδωσε την Πέμπτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μόλις παρέλαβε το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του Αντώνη Καργιώτη εντός του λιμένα Πειραιά, το βράδυ της Τρίτης, κατά τον απόπλου του «Blue Horizon».

Παράλληλα, έδωσε εντολή στον αρχηγό, αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη, για την απομάκρυνση του κεντρικού λιμενάρχη Πειραιά και του διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά.

Ακόμη, ο υπουργός έδωσε εντολή για άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης  του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Συνεχίζεται η διερεύνηση για ενδεχόμενες άλλες ευθύνες που σχετίζονται με τον απόπλου του πλοίου «Blue Horizon».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό