22.8 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε θέσεις μάχης παραμένουν οι αγρότες, οι οποίοι σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους μετά το μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη (20/2) στην πλατεία Συντάγματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους αγρότες, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου καθώς πρόκειται για την ημέρα που θα συζητηθεί στις Βρυξέλλες η κοινή αγροτική πολιτική.

Από την πλευρά τους οι αγρότες της Θεσσαλίας αναμένουν τη συνάντηση που θα έχουν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο μία πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών ώστε να καθορίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.

Την ίδια ώρα τα αγροτικά μπλόκα στη Μακεδονία ενισχύονται. Συγκεκριμένα, έχει ενισχυθεί το μπλόκο στο τελωνείο των Ευζώνων με πολλές δυνάμεις.

Σήμερα θα γίνει ξανά αποκλεισμός στο σημείο όπως και στη Χαλκιδική, στο μπλόκο των Μουδανιών από τις 8 έως τις 10 το βράδυ οπότε και θα κλείσουν την εθνική Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

Επίσης, τις κινητοποιήσεις συνεχίζουν οι αγρότες της Καρδίτσας και εκείνοι του Κάστρου Βοιωτίας, παραμένοντας στο μπλόκο στον κόμβο του αυτοκινητόδρομου Ε65. Το Σαββατοκύριακο θα ενταχθούν νέα τρακτέρ, τα οποία θα ενισχύσουν το μπλόκο.

Συλλαλητήριο θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (26/2) στις 18:30 στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας με τρακτέρ, όπου την ίδια ημέρα θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Γεωργίας της Ε.Ε, ώστε να ξεκινήσει η αναθεώρηση της ΚΑΠ.

Οι μελισσοκόμοι γέμισαν με κυψέλες και… καπνό την πλατεία Συντάγματος

Από την πλευρά τους και οι μελισσοκόμοι προχώρησαν σε μεγάλη κινητοποίηση χθες Πέμπτη (22/2) στην πλατεία Συντάγματος.

Συγκεκριμένα, οι μελισσοκόμοι άδειασαν κυψέλες στην πλατεία ενώ, φορώντας τις στολές τους, άναψαν τα καπνιστήρια και διαδήλωσαν για τα αιτήματά τους, ανησυχώντας για την κλιματική κρίση.

Οι μελισσοκόμοι τοποθέτησαν άδειες κυψέλες μπροστά από τη Βουλή θέλοντας να δείξουν ότι τα μελίσσια τους αφανίζονται, η παραγωγή μελιού μειώνεται και είναι επιτακτική η ανάγκη λήψης μέτρων για τη στήριξή τους.

Η συνάντησή τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κράτησε πάνω από τρεις ώρες.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δέσμευση προσωπική αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού θα είμαστε αμείλικτοι στους ελέγχους στα θέματα ελληνοποιήσεων είναι κάτι που μας αφορά. Ήδη το νομοσχέδιο που θα περάσει την επόμενη εβδομάδα δημιουργεί ουσιαστικά ένα κυρωτικό πλαίσιο εξαιρετικά αυστηρότερο».

Μέλος της συντονιστικής επιτροπής μελισσοκόμων είπε πως υπήρξαν δεσμεύσεις για τη διαδικασία ελέγχου απέναντι στο προϊόν για να δοθεί αξία και στον Έλληνα παραγωγό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό