21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε «ευαίσθητους στόχους» όπως αεροδρόμια

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά την πολύνεκρη επίθεση που έλαβε χώρα στη Μόσχα,το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε σειρά «ευαίσθητων στόχων», όπως σε συναγωγές, πρεσβείες, σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια.

Για τη Δευτέρα έχει προγραμματισθεί νέα συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Ασφαλείας της Ιταλίας για λήψη τυχόν νέων μέτρων, αν κριθεί αναγκαίο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

«Βρέθηκαν οι τρομοκράτες» – Το πρώτο διάγγελμα Πούτιν

Την πρώτη επίσημη δημόσια τοποθέτηση μετά την τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο, στα περίχωρα της Μόσχας, έκανε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Βλαντίμιρ Πούτιν, επιχειρώντας κι αυτός από την πλευρά του να συνδέσει το αιματοκύλισμα με την Ουκρανία.

Στη διάρκεια της δήλωσής του, ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε αυτό που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής μια «αιματηρή και βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση», κατά την οποία «έπεσαν θύματα δεκάδες ειρηνικοί και αθώοι άνθρωποι», διαμηνύοντας  πως αυτοί που είναι υπεύθυνοι για αυτήν θα τιμωρηθούν.

Επιπλέον, εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και την ευγνωμοσύνη του προς τα πληρώματα ασθενοφόρων, τους πυροσβέστες και τους διασώστες «που έκαναν τα πάντα για να σώσουν τις ζωές των ανθρώπων», κηρύσσοντας την 24η Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους.

Αναφερόμενος στους δράστες, τόνισε πως «κινήθηκαν προς την Ουκρανία, όπου τους είχε ετοιμαστεί ένα “παράθυρο” υποδοχής», προσθέτοντας πως «οι εγκληματίες βγήκαν για να σκοτώσουν εν ψυχρώ, να πυροβολήσουν Ρώσους εξ επαφής, όπως ακριβώς έκαναν κάποτε οι Ναζί. Όλοι οι δράστες, οι οργανωτές και οι εκτελεστές της τρομοκρατικής επίθεσης θα υποστούν δίκαιη τιμωρία».

Όπως σημείωσε, όλοι οι δράστες βρέθηκαν και συνελήφθησαν, προσθέτοντας πως «οι εχθροί μας δεν μας διχάσουν».

«Η Ρωσία έχει περάσει τις πιο δύσκολες δοκιμασίες περισσότερες από μία φορές, και έτσι θα γίνει και τώρα» είπε σε άλλο σημείο του διαγγέλματος ο Ρώσος πρόεδρος.

Τέλος κάλεσε τις χώρες να «σταθούν ενωμένες» κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, τονίζοντας ότι όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα «δεν έχουν μέλλον».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό