22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Τα top αεροδρόμια για το 2024: «Βασιλιάς» η Ντόχα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αγώνας για το στέμμα του «καλύτερου αεροδρομίου στον κόσμο» ήταν υπόθεση για δύο τα τελευταία χρόνια, με το Hamad International της Ντόχα και το Τσανγκί στη Σιγκαπούρη να μάχονται για την πρωτιά.

Με βάση έρευνες ικανοποίησης πελατών σε 550 αεροδρόμια του κόσμου, τα Skytrax World Airport Awards 2024 μόλις ανακήρυξαν το αεροδρόμιο Hamad της Ντόχα ως το καλύτερο αεροδρόμιο του πλανήτη, εκτοπίζοντας» από την κορυφή την περσινή νικήτρια Σιγκαπούρη με το Τσανγκί, η οποία υποβιβάστηκε στη δεύτερη θέση. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αεροδρόμιο έχει κερδίσει 12 φορές στο παρελθόν.

Σχετικά με τη νίκη, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Qatar Airways, Badr Al Meer, δήλωσε ότι είναι «πραγματικά τιμή που οι επιβάτες μας ψήφισαν για τρίτη φορά ως το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο», σύμφωνα με την Sydney Morning Herald.

Οκτώ ευρωπαϊκά αεροδρόμια μπήκαν στην πρώτη 20άδα. Το αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού κατέλαβε την έκτη θέση, ενώ τα αεροδρόμια του Μονάχου, της Ζυρίχης και της Κωνσταντινούπολης μπήκαν επίσης στην πρώτη δεκάδα. Η Ασία είχε επίσης πολύ καλές επιδόσεις, καταλαμβάνοντας επτά από τις 20 πρώτες θέσεις.

Όσον αφορά τα ελληνικά αεροδρόμια, τα νέα είναι μάλλον αρνητικά, καθώς το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος κατέλαβε την 67η θέση, πέφτοντας 7 θέσεις σε σύγκρισή με το 2023

Aναλυτικά τα 20 κορυφαία αεροδρόμια του κόσμου για το 2024:

Ντόχα, Χαμάντ Σιγκαπούρη, Changi Σεούλ, Ιντσέον Τόκιο, Haneda Τόκιο, Ναρίτα Παρίσι, CDG Ντουμπάι Μόναχο Ζυρίχη Κωνσταντινούπολη Χονγκ Κονγκ Ρώμη, Fiumicino Βιέννη Ελσίνκι-Βαντάα Μαδρίτη-Barajas Centrair, Ναγκόγια Βανκούβερ Kansai, Iαπωνία Μελβούρνη Κοπεγχάγη

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό