22.9 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Ενεργοποίηση του 112 για το χωριό Βίτολη- «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Μήνυμα από το 112 εστάλη προς τους κατοίκους της περιοχής Βίτολη στη Δυτική Φθιώτιδα, ζητώντας να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η φωτιά πλησιάζει το χωριό και σε αυτό το σημείο πλέον συγκεντρώνονται όλες οι επίγειες δυνάμεις.

Νωρίτερα οι φλόγες έκαψαν ένα ποιμνιοστάσιο στην είσοδο του χωριού, κατά μήκος του δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου, και κινδυνεύουν να πάρουν φωτιά αποθήκες που είναι γεμάτες με ζωοτροφές και μία αγροικία.

Πριν από λίγο ένα αεροσκάφος canadair έκανε μία ρίψη νερού και αποχώρησε για την Ελευσίνα, ενώ από τα δύο αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας το ένα κάνει βολές, καθώς το δεύτερο είναι καθηλωμένο στο αεροδρόμιο.

Τέλος, ο δήμος Μακρακώμης, η ΕΛ.ΑΣ. και η πυροσβεστική προσπαθούν να απομακρύνουν τους κατοίκους μετά την εντολή εκκένωσης που δόθηκε από τι αρχές.

Το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή της Μακρακώμης είναι τεράστιο καθώς έχει ξεπεράσει τα 2 χιλιόμετρα και κινείται απειλητικά προς δύο κατευθύνσεις:

Το ένα κινείται βορειοδυτικά της Μακρακώμης και μέσα από πυκνή δασική βλάστηση έχει κατεύθυνση προς το χωριό Τσούκα που απέχει περίπου στα 600 μέτρα.Το άλλο μέτωπο κινείται δυτικά και μέσα από πυκνή δασική βλάστηση κινείται προς το χωριό Βίτωλη από το οποίο απέχει 1.000 μέτρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό