17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Εμείς δεν συμφωνούμε με τον συλλογισμό ότι υπάρχει ποινική ευθύνη υπουργών»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ο κ. Κασσελάκης και πολλοί άλλοι στην αντιπολίτευση περιμένουν ένα οποιοδήποτε τραγικό γεγονός, περιμένουν μια κρίση για να κάνουν πολιτική καριέρα»

Επίθεση στην αντιπολίτευση και προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για τις πολιτικές εξελίξεις σε σχέση με την τραγωδία στα Τέμπη.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Κασσελάκη που αφορούν και σε ποινικές ευθύνες του κ. Καραμανλή, αφού υπογράμμισε, ότι διαφωνεί με τον συλλογισμό που αποδίδει ποινικές ευθύνες στον υπουργό λόγω της καθυστέρησης της υπογραφής της σύμβασης. Όσον αφορά στον Χρήστο Σπίρτζη, ο κ. Μαρινάκης είπε πως «ο Στέφανος Κασσελάκης μιλάει εκ του ασφαλούς. Γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2019 που είχε τη δυνατότητα, δεν προέβη σε συνταγματική αναθεώρηση για να αλλάξει το καθεστώς της αποσβεστικής προθεσμίας των υπουργών».

Επιπλέον σημείωσε πως «σπεύδω να διαχωρίσω τις πολιτικές ευθύνες που έχουν αναληφθεί με τις ποινικές ευθύνες. Εξαιτίας της καθυστέρησης της σύμβασης 717, κάποιοι θεωρούν, ότι υπάρχει αιτιώδης συνάφεια με τον θάνατο των συμπολιτών μας στα Τέμπη. Υπάρχει δηλαδή ποινική ευθύνη υπουργών. Εμείς με αυτό τον συλλογισμό δεν συμφωνούμε και θεωρώ, ότι οποιοσδήποτε νομικός αντιλαμβάνεται, ότι κάτι τέτοιο στερείται λογικής».

«Ο κ. Κασσελάκης και πολλοί άλλοι στην αντιπολίτευση περιμένουν ένα οποιοδήποτε τραγικό γεγονός, περιμένουν μια κρίση, για να κάνουν πολιτική καριέρα. Για να χτίσουν αφήγημα, γιατί στην πραγματικότητα δεν έχουν τίποτα να πουν. Δεν έχουν καμία αντιπρόταση, δεν μπορούν να κάνουν πολιτική και κάνουν πολιτική ακόμη και στις πλάτες συγγενών, ακόμα και στο όνομα θυμάτων και νεκρών» είπε. «Ντροπή είναι η τυμβωρυχία, ντροπή είναι να επιλέγεις νεκρούς και να κάνεις καριέρα στο όνομα κάποιων εξ αυτών, ντροπή είναι να κάνεις πολιτική και καμπάνιες πάνω στον πόνο ανθρώπων» συνέχισε ο κ. Μαρινάκης και συμπλήρωσε: «Ο κάθε Κασσελάκης, αν θεωρεί ότι υπάρχει συγκάλυψη, να καταθέσει τα στοιχεία, αλλιώς να σταματήσει να παίζει με τον πόνο των ανθρώπων».

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει όλα στο φως. Όλα πρέπει να διερευνηθούν από τη δικαιοσύνη. Όμως για να κάνει σωστά τη δουλειά της πρέπει να το αφήσουμε να γίνει με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και μακριά από κορώνες λαϊκισμού και σε καμία περίπτωση με το να πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα. Πρέπει να πάρουμε όλοι μια απόσταση από την έρευνα της δικαιοσύνης» σημείωσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό