19.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Εκλογές 2023: Διεγράφη ο Κρικέτος από τη Νέα Δημοκρατία

Ειδήσεις Ελλάδα

Διεγράφη ο Σπήλιος Κρικέτος από τη Νέα Δημοκρατία μετά τις δηλώσεις για τους μετανάστες με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη ο υποψήφιος βουλευτής, Σπήλιος Κρικέτος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία.

Απόψεις όπως αυτές που εξέφρασε ο Σπήλιος Κρικέτος δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με φύλαξη των συνόρων αλλά με προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας χιλιάδες ανθρώπους που κινδύνευαν στη θάλασσα και δίνοντας τέλος σε κολαστήρια όπως αυτό της Μόριας. Δηλώσεις μίσους και ρατσισμού είναι εκτός του αξιακού πλαισίου της ΝΔ.

«Αν δεν πνίγονταν θα έφταναν στη χώρα μας και θα έκλεβαν» – H δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις

Σε εμφάνισή του στο Kontra, ο υποψήφιος βουλευτής και πρώην ΓΓ της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, είπε για τους ανθρώπους που πνίγηκαν ανοιχτά του Μεσσηνιακού κόλπου, σε αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής, «πού δουλεύουν αυτοί οι άνθρωποι; Πού βγάζουν χρήματα για να ζήσουν; Πουθενά. Σε κλοπές είναι κάθε μέρα οι περισσότεροι και είναι γεμάτα τα ΑΤ». Σε ερώτηση, δε, του δημοσιογράφου, αν «αυτοί οι άνθρωποι που πνίγηκαν ανοιχτά της Πύλου, αν έφταναν στη χώρα μας, θα έκλεβαν, δε θα δούλευαν, θα έμεναν 15 σε μία γκαρσονιέρα;», ο Σπήλιος Κρικέτος απάντησε ξεκάθαρα: «Οι προηγούμενοι που δεν πνίγηκαν, τι έκαναν; Αυτό έκαναν».

Αλ. Τσίπρας: Γεμάτα Κρικέτους τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Για το «μεγαλύτερο ναυάγιο στη σύγχρονη ελληνική ιστορία» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ενώ προσθέτει ότι «το τελευταίο που έχουμε να κάνουμε είναι να ψάχνουμε να βρούμε αστείες δικαιολογίες».

Σημείωσε ότι ήταν εκεί τα λιμενικά σκάφη και όμως το πλοίο βυθίστηκε και σημείωσε πως «το να λέμε ότι δεν ζήτησαν βοήθεια, ότι δεν υπάρχει το διεθνές δίκαιο, ότι δεν μπορεί να γίνει επιχείρηση στα διεθνή ύδατα και μετά να λένε ότι έγινε επιχείρηση. Αντί γι’ αυτές τις αντιφάσεις εγώ θα προτιμούσα ένα πράγμα, να ακούσω μια συγγνώμη». Σχολίασε ότι δεν τον απασχολεί τι λέει η ΝΔ «γιατί είναι γεμάτη Κρικέτους στα ψηφοδέλτια της, στην πολιτική της, στη μεταναστευτική πολιτική της».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό