15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εγκρίθηκε η μετονομασία της Ssangyong σε KG Mobility

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ssangyong Motor Company επιβεβαίωσε ότι θα μετονομαστεί σε KG Mobility υπό τον νέο της ιδιοκτήτη, τον όμιλο KG, καθώς εγκρίθηκε σήμερα η αλλαγή από τους μετόχους. Η μετονομασία της παλαιότερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Νοτίου Κορέας είχε ανακοινωθεί από τον νέο της πρόεδρο, Kwak Jea-Sun στις 4 Ιανουαρίου.
Η SsangYong εξαγοράστηκε τον Αύγουστο του 2022 για 950 δισεκατομμύρια γουόν (681.560.000 ευρώ), τερματίζοντας σχεδόν δύο χρόνια αβεβαιότητας, από το KG Group.

Η νέα ιδιοκτήτρια επιθυμεί τα μοντέλα της εταιρίας να πωλούνται με το λογότυπο KG, με τον πρόεδρο του KG Group, Kwak Jea-sun, να είχε τονίσει σε παλιότερη δήλωση του:
Το όνομα SsangYong Motor συνοδεύεται με καλές αναμνήσεις, αλλά έχει επίσης μια οδυνηρή εικόνα. Από τώρα, όλα τα αυτοκίνητα της SsangYong που θα βγαίνουν στον κόσμο θα ονομάζονται KG. Ακόμη και με την αλλαγή του ονόματος, η ιστορία της SsangYong Motor δεν θα αλλάξει.
Η SsangYong ιδρύθηκε ως αυτοκινητοβιομηχανία με το όνομα Dong-hwan Motor το 1954 και το 1963 συγχωνεύτηκε με την Dongbang Motor για να δημιουργήσει την Ha Dong-hwan Motor Corporation.
Το 1977, η εταιρεία μετονομάστηκε σε Dong-A Motor και το 1984 εξαγοράστηκε από την Keohwa. Το 1986 αγοράστηκε από το SsangYong Business Group και πήρε το όνομα SsangYong Motor το 1988.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό