23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Είτε κάνεις work from home είτε τηλεκπαίδευση, αυτό που χρειάζεσαι είναι ο πιο αξιόπιστος εκτυπωτής!

Ειδήσεις Ελλάδα

Εργάζεσαι από το σπίτι; Μήπως είσαι μαθητής ή φοιτητής; Τότε ένας εκτυπωτής είναι απαραίτητος για το οικιακό γραφείο, καθώς σίγουρα θα εξυπηρετούσε σε καθημερινή βάση. Σημαντικά έγγραφα, ασκήσεις, τεστ, εργασίες ή ακόμη και έγγραφα για προσωπική χρήση, όλα μπορείς να τα έχεις στα χέρια σου με λίγες κινήσεις και πάνω απ’ όλα, οικονομικά. Ένας καλός εκτυπωτής για διάφορες χρήσεις που μπορεί να προκύψουν, ιδανικά θα πρέπει να σε καλύπτει με κάθε τρόπο και παράλληλα να κρατάει χαμηλά το κόστος ανά σελίδα αλλά και να αντέχει σε βάθος χρόνου.

Αν διαθέτει και διάφορους τρόπους σύνδεσης, τότε ακόμη καλύτερα, μιας και θα έχεις ελευθερία να τον χρησιμοποιείς πιο άνετα ή ακόμη κι από πολλαπλές συσκευές του σπιτιού χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες ή πολλά καλώδια. Στην κορυφή, πάνω από όλα αυτά, βρίσκεται φυσικά η ποιότητα εκτύπωσης εγγράφων ή φωτογραφιών αν προορίζεται για τέτοια χρήση. Οπότε, ας δούμε μερικά αξιόλογα μηχανήματα για κάθε χρήση.

HP DeskJet 2320

 

Για κάποιον που δεν κάνει τόσο συχνή χρήση ή έχει πολύ βασικές απαιτήσεις, τότε ο HP DeskJet 2320 είναι μια αξιόλογη πρόταση. Απλός τόσο σε εμφάνιση όσο και σε χειρισμό, παρέχει τις τρεις βασικές λειτουργίες που χρειάζεται κανείς: εκτύπωση, αντιγραφή και σάρωση. Με λίγα λόγια, θα μπορείς εύκολα να εκτυπώσεις από τον υπολογιστή σου έγγραφα ασπρόμαυρα ή έγχρωμα, να βγάλεις φωτοτυπίες φυσικά έγγραφα ή να σαρώσεις οτιδήποτε πρέπει να έχεις σε ψηφιακή μορφή.

Με ταχύτητα εκτύπωσης 7.5 σελίδες ανά λεπτό και μηνιαίο κύκλο εργασιών 1000 σελίδων, είναι άκρως ικανοποιητικός για απλή οικιακή χρήση και δεν υστερεί ούτε στην ποιότητα, προσφέροντας ανάλυση 1200×1200 dpi. Συνδέεται μέσω USB κι έτσι με ένα απλό καλώδιο μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις με κάθε υπολογιστή, οπότε δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα: παίρνεις, συνδέεις, εκτυπώνεις!

Canon PIXMA TS3150

 

Προσιτό και… «πολυτάλαντο», το πολυμηχάνημα Canon PIXMA TS3150 κάνει πολλά χωρίς να κοστίζει πολλά. Μπορεί να σαρώνει, να εκτυπώνει και να αντιγράφει έγγραφα με άψογη ποιότητα (4800×1200 dpi) με έως και 8 σελίδες ανά λεπτό, έγχρωμα ή ασπρόμαυρα. Μάλιστα, στην εκτύπωση «τρώει» τα περιθώρια για να εκμεταλλευτεί πλήρως την επιφάνεια του χαρτιού. Πέρα από την άριστη ποιότητα των εκτυπώσεών του, το εύχρηστο μενού και η οθόνη 1.5” κάνουν εύκολη τη χρήση για εργασίες που δεν απαιτούν υπολογιστή.

Το πιο βολικό του στοιχείο όμως, είναι η συνδεσιμότητα. Μπορεί φυσικά να συνδεθεί με υπολογιστές μέσω USB αλλά διαθέτει και Wi-Fi, για ασύρματη σύνδεση με smartphones. Έχεις κάποιο έγγραφο ή φωτογραφία στο κινητό; Τότε μπορείς να το εκτυπώσεις χωρίς να το μεταφέρεις στον υπολογιστή ή να χρησιμοποιήσεις καλώδιο – απλώς συνδέσου ασύρματα μέσω Wi-Fi και κάνε ό,τι ακριβώς θα έκανες στον υπολογιστή. Αυτό τον καθιστά ιδανικό και για χρήση από πολλά άτομα, καθώς περισσότεροι θα έχουν πρόσβαση στον εκτυπωτή χωρίς να χρησιμοποιούν τον ίδιο υπολογιστή.

Epson Expression Home XP-3100

 

Η ποιότητα και αξιοπιστία της Epson σε ένα κομψό οικιακό πολυμηχάνημα. Το Epson Expression Home XP-3100 εκτυπώνει με ζωηρά χρώματα και υψηλή ευκρίνεια, κρατώντας χαμηλά το κόστος εκτύπωσης ανά σελίδα. Προτείνεται τόσο για απλή χρήση όσο και για ημιεπαγγελματική με μικρό μηνιαίο κύκλο εργασιών, οπότε αν η εργασία ή σχολή σου απαιτεί συχνές εκτυπώσεις, τότε θα σε καλύψει και με το παραπάνω χωρίς να… «ξεφουσκώσει» το πορτοφόλι σου.

Το εύχρηστο πάνελ χειρισμού ενσωματώνει μια έγχρωμη οθόνη και όλα τα πλήκτρα που χρειάζεσαι για αυτόνομη χρήση της συσκευής, για εκτύπωση, αντιγραφή ή σάρωση εγγράφων. Μπορεί επίσης να συνδεθεί ασύρματα μέσω Wi-Fi Direct – δηλαδή από την πηγή (ένα smartphone) απευθείας στο πολυμηχάνημα, προσπερνώντας την ανάγκη για δίκτυο Wi-Fi. Βέβαια, μπορεί να συνδεθεί και σε δίκτυο, οπότε συνδυαστικά με την εφαρμογή iPrint η διαδικασία εκτύπωσης από κινητό γίνεται εξαιρετικά εύκολη.

HP OfficeJet 8012e

 

Εύχρηστο, ευέλικτο κι αποδοτικό, το πολυμηχάνημα HP OfficeJet 8012e δουλεύει έξυπνα και ποιοτικά για να σε εξυπηρετήσει σε κάθε σενάριο. Πραγματοποιεί έγχρωμες εκτυπώσεις, σαρώνει κι αντιγράφει έγγραφα ενώ μπορεί να σου γλιτώνει χρήματα και χρόνο χάρη στην αυτόματη εκτύπωση διπλής όψεως, οπότε κάθε σελίδα χαρτί να είναι πρακτικά δύο. Η μεγάλη ταχύτητα εκτύπωσης (18 ασπρόμαυρες/10 έγχρωμες ανά λεπτό) συνεπάγεται ασταμάτητη λειτουργία κι αμεσότητα, με την υποδοχή χαρτιού να χωράει 225 φύλλα ώστε να μην μείνεις χωρίς χαρτί σε μια μεγάλη ουρά εκτυπώσεων.

Ολοκληρώνεται ως βολικό πολυμηχάνημα μέσα από την οθόνη αφής μεγέθους 2.2” που κάνει εύκολη την αυτόνομη χρήση του. Επιπλέον, απολαμβάνει ευελιξία στη συνδεσιμότητα ενσωματώνοντας Wi-Fi, για να σαρώνεις ή να εκτυπώνεις ασύρματα μέσα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή της HP η οποία επίσης σου παρέχει επιπλέον πληροφορίες και ευκολίες όπως σύνδεση με το bot εξυπηρέτησης που θα σου δώσει λύση σε τυχόν προβλήματα.

Epson EcoTank L1110

 

Ένα πολυμηχάνημα για πιο βαριά χρήση, το Epson EcoTank L1110 διαχειρίζεται έως και 2500 σελίδες ανά μήνα με κορυφαία ποιότητα εκτύπωσης (ανάλυση 5760×1440 dpi) και εξίσου κορυφαία οικονομία – δε χρησιμοποιεί τα παραδοσιακά δοχεία μελάνης, αλλά ειδικά φιαλίδια αναπλήρωσης που απλοποιούν τη διαδικασία αλλαγής. Πρόκειται για ένα από τα οικονομικότερα πολυμηχανήματα στην κατηγορία του, ικανό να εκτυπώσει έως και 8.100 ασπρόμαυρες σελίδες και 6.500 έγχρωμες σελίδες προτού χρειαστεί αλλαγή μελανιών.

Καλύπτει τις ανάγκες σου για εκτύπωση, σάρωση και αντιγραφή εγγράφων, αλλά και φωτογραφιών μιας και η υψηλή ανάλυση όπως και η ποιότητα χρώματος εγγυώνται επαγγελματικά αποτελέσματα. Όλα αυτά σε ένα μικρό σώμα, ιδανικό για τοποθέτηση στο οικιακό γραφείο χωρίς να καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο στο σημείο όπου εργάζεσαι ή μελετάς. Αν θέλεις κορυφαία ποιότητα εκτύπωσης, οικονομία και σκοπεύεις να κάνεις αρκετή χρήση σε μηνιαία βάση, τότε ίσως δε χρειάζεται να αναζητήσεις κάτι άλλο.

Canon Maxify MB2750

 

Ολοκληρωμένο από κάθε άποψη, το πολυμηχάνημα Canon Maxify MB2750 συνδυάζει εκτύπωση, σάρωση, αντιγραφή και fax για να μην αφήσει ακάλυπτη καμιά ανάγκη που πιθανώς θα έχει το οικιακό σου γραφείο. Η οθόνη αφής 3” απλοποιεί όλες τις διαδικασίες προσφέροντας εύκολο χειρισμό της συσκευής κι αν προτιμάς κάτι που… βρίσκεται στην τσέπη σου, τότε ο συνδυασμός Wi-Fi και υποστήριξης εφαρμογής για smartphones θα σε βοηθήσει να νιώσεις άνετα και να χρησιμοποιείς το κινητό σου ως πηγή και χειριστήριο για πολλές εργασίες. Υποστηρίζει επίσης τις υπηρεσίες Google Cloud Print, Apple AirPrint και Mopria για να σου χαρίσει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία.

Ο τροφοδότης 500 φύλλων σε προϊδεάζει για τις αντοχές του μηχανήματος, που μπορεί να εκτυπώσει έως και 1.200 ασπρόμαυρες/900 έγχρωμες σελίδες προτού χρειαστεί αλλαγή μελανιών και ο μηνιαίος κύκλος εργασιών του φτάνει το εντυπωσιακό νούμερο των 20.000 σελίδων. Τέλος, με αυτόματη εκτύπωση διπλής όψεως και ταχύτητα εκτύπωσης έως και 24 ασπρόμαυρες/15 έγχρωμες σελίδες ανά λεπτό, είναι άκρως αποδοτικός και ταχύς για ημιεπαγγελματική χρήση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό