16.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

‘Είμαι ένοχος για ό,τι γίνεται στο γήπεδο. Φέτος η ΑΕΚ κατέκτησε δίκαια τον τίτλο’

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την ΑΕΚ υποστήριξε πως ο ίδιος είναι ένοχος για όσα γίνονται μέσα στο γήπεδο ενώ τόνισε πως η Ένωση έφτασε απόλυτα δίκαια στην κατάκτηση του φετινού τίτλου και διέψευσε κάθε σενάριο αποχώρησης του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ και την απώλεια Κυπέλλου Ελλάδας Novibet μίλησε τόσο για τον τελικό που έχασε η ομάδα του και τι έπαιξε ρόλο, για τις αλλαγές που έκανε και κατά πόσο βοήθησαν ενώ αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ.

Απέφυγε όμως να απαντήσει στο πόσες κινήσεις χρειάζεται να γίνουν το καλοκαίρι ώστε η ομάδα του να εμφανιστεί καλύτερη τη νέα σεζόν.

“Πρέπει να σας πω ότι ο μοναδικός υπεύθυνος για ό,τι γίνεται μέσα στο γήπεδο, είμαι εγώ. Οι παίκτες πιέζουν πολύ, ξεπερνούν τα όριά τους, κάποιες φορές. Ήταν μια δύσκολη σεζόν γι αυτούς, αλλά στο τέλος δεν μπορώ να τους καταλογίσω κάτι σχετικά με αυτό. Όσον αφορά στο αποτέλεσμα στο γήπεδο, εγώ είμαι ο υπεύθυνος.

Σε ό,τι έχει να κάνει, θα δούμε. Δεν πιστεύω πως για τον ΠΑΟΚ είναι είναι πρόβλημα. Είμαστε ήδη συνηθισμένοι να ξεκινάμε σε τέτοιους γύρους τα προκριματικά. Θα έχουμε μια βδομάδα με δέκα ημέρες λιγότερες για ξεκούραση. Η δουλειά που πρέπει να γίνει από εκεί και πέρα είναι τεράστια”.

Για την πίεση που υπήρχε στον ΠΑΟΚ μετά από την αποβολή του Λάζαρου Ρότα:

“Κάνατε ένα μικρό λάθος. Δεν ήταν η αποβολή που μας έβαλε πίεση, αλλά το γκολ που δεχθήκαμε. Γιατί μας υποχρέωσε να κυνηγήσουμε ένα γκολ για να ισοφαρίσουμε. Δεχθήκαμε ένα γκολ εξαιτίας ενός λάθους, μιας κακής προσέγγισης. Ήταν ένα ηλίθιο λάθος. Μετά υπήρχε πίεση στην πλευρά μας, χάσαμε την ισορροπία μας.

Οι νίκες και οι τίτλοι πάνε στην ομάδα που είναι πιο σκληρή πνευματικά. Σήμερα, κέρδισε η ομάδα που ήταν πιο σκληρή από εμάς στο πνευματικό κομμάτι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αν δεν είσαι δυνατός και ψύχραιμος, δεν μπορείς να κερδίσεις. Αν σκοράραμε στις έξι ευκαιρίες που είχαμε στο πρώτο μέρος και στις δύο που είχαμε στο δεύτερο, θα ήταν διαφορετική η ιστορία”.

Για το πόσους παίκτες χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να επιστρέψει στην κατάκτηση τίτλων:

“Είναι μια δύσκολη βραδιά για μένα, είμαι πολύ πληγωμένος μέσα μου. Προτιμώ να μην απαντήσω σε μια τέτοιου είδους ερώτηση”.

Για το πως θα μπορούσε να εξηγηθεί η εμφάνιση στο δεύτερο μέρος:

“Δεν ελέγξαμε την πίεση που υπήρχε σ εμάς, για τον κίνδυνο της ήττας. Αυτή η σεζόν μάς έδειξε πως όταν έχουμε έναν σημαντικό στόχο μπροστά μας, καταρρέουμε. Είναι κάτι που έχουμε ξανασυζητήσει εδώ (σ.σ.: με δημοσιογράφους). Ο μοναδικός υπεύθυνος γι αυτό είναι ο προπονητής”.

Για το αν οι αλλαγές που έκανε μπέρδεψαν περισσότερο την ομάδα:

“Όχι, δεν το πιστεύω. Μας βοήθησαν να έχουμε καλύτερο έλεγχο και υπομονή. Να δημιουργήσουμε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο τέλος. Η ιδέα ήταν πως η ΑΕΚ βρισκόταν πολύ χαμηλά στο γήπεδο και θέλαμε να έχουμε πιο γρήγορη και άμεση κυκλοφορία της μπάλας. Χρησιμοποιήσαμε λοιπόν δύο παίκτες (Βιεϊρίνια, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ) που μπορούν να κάνουν πράγματα με ταχύτητα και αμεσότητα. Όταν το αποτέλεσμα είναι τέτοιο, κοιτάζεις πολλά πράγματα με σκοτεινό τρόπο. Δεν είναι έτσι όμως. Νομίζω περισσότερο μπερδευτήκαμε μετά από το ημίχρονο”.

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έχει χάσει δύο σερί τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας και το αν η χρονιά ήταν πετυχημένη:

“Για όλους είναι μια κακή σεζόν. Για μένα είναι μια φυσιολογική σεζόν και θέση που είχαμε. Αλλάξαμε πολύ, δώσαμε χώρο σε πολλά νέα παιδιά. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως θέλαμε όταν πλησιάζαμε σε έναν στόχο. Επίσης, στην πιο κρίσιμη στιγμή της σεζόν χάσαμε δύο παίκτες, που ήταν ιδιαίτεροι, όπως ο Κάλεντ (Νάρεϊ) και ο Νέλσον (Ολιβέιρα). Αυτή ήταν μια μεταβατική χρονιά για τον ΠΑΟΚ. Όταν κάνεις τόσες αλλαγές, με νεαρούς παίκτες, τα πράγματα δεν λειτουργούν πάντα υπέρ σου. Όταν έχεις ποδοσφαιριστές που δεν έχουν την εμπειρία για να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση, μπορεί να έχεις τέτοια κατάληξη”.

Για το μήνυμα στους φίλους του ΠΑΟΚ:

“Είναι φυσιολογικό να είναι πληγωμένοι και στεναχωρημένοι, γιατί δεν μπορούν να δουν όλοι ενδεχομένως πως ήμασταν σε μια μεταβατική σεζόν. Αυτό που χρειάζεται είναι υποστήριξη. Μόνο με θετική ενέργεια, θα μπορούν τα πράγματα να πάνε καλύτερα”.

Για το αν πιστεύει πως φέτος ο ΠΑΟΚ δεν πληγώθηκε από τους νεαρούς παίκτες του, αλλά από τους πιο έμπειρους:

“Δεν πρέπει να διαχωρίζουμε το γκρουπ. Η ποιότητα χαρακτηρίζεται από την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών, όχι από τη μειοψηφία. Δεν θεωρώ σωστό να εστιάσουμε στους μεγαλύτερους ή στους μικρότερους. Ενδεχομένως οι πιο έμπειροι να μην αποδίδουν στο επίπεδο που το έκαναν παλαιότερα. Μένει μια εικόνα που μπορεί να είναι αυτή, που παρουσιάζετε εσείς. Οι πιο έμπειροι έχουν περάσει σε δεύτερο ρόλο.

Δεν είμαστε εδώ όμως για να βρούμε κάποιον ένοχο ή να κατηγορήσουμε κάποιον. Όπως είπα νωρίτερα, ο ένοχος για ό,τι γίνεται στο γήπεδο, είμαι εγώ. Είμαστε σε μια μεταβατική σεζόν. Αναφέρατε νωρίτερα ότι δημιουργούμε πολλές καλές ευκαιρίες, αλλά την ίδια ώρα έχουμε πληρώσει πολλά ατομικά λάθη. Η πραγματικότητα είναι πως δεν ήμασταν αρκετά σκληροί πνευματικά, ως γκρουπ. Παίξαμε καλά σε πολλά παιχνίδια, αλλά δεν ήμασταν σκληροί, όσο έπρεπε”.

Για την πορεία της ΑΕΚ και αν δίκαια έφτασε στο νταμπλ καθώς υπάρχει αμισβήτηση από κάποιους:

“Κατά κάποιον τρόπο με προκαλείτε, εντός εισαγωγικών, χωρίς αρνητικό τρόπο, για να πω κάτι, πάντα ήμουν κάποιος πολύ δίκαιος με ό,τι γίνεται. Τότε (το 2017/18) θεωρώ ότι μας έκλεψαν τον τίτλο και τον έδωσαν στην ΑΕΚ.

Φέτος τον κέρδισε δίκαια η ΑΕΚ. Στα παιχνίδια που έχουμε παίξει, ποτέ δεν είπα ότι είμαστε καλύτεροι, αν δεν ένιωθα ότι είμαστε. Σήμερα, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και άξιζε να κερδίσει”.

Για το αν πιστεύει πως ο ΠΑΟΚ με την στρατηγική που ακολουθεί μπορεί να κατακτήσει τίτλους:

“Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες που κέρδισαν σε εμπειρία φέτος. Πρέπει να προσθέσουμε ποιότητα και προσωπικότητα. Η προσωπικότητα είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας για να κερδίσει μια ομάδα. Θεωρώ πως είναι πολύ κοντά η προσωπικότητα με την ποιότητα”.

Για το αν θα συνεχίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν και το φημολογούμενο ενδιαφέρον από την Αλ Αχλί:

“Ηλίθιες ιστορίες. Γράφτηκε κάπου στην Αίγυπτο, από μια ιστοσελίδα”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό