17.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δ. Κουτσούμπας – Δευτερολογία: «Ο χαφιές θα προσπαθεί πάντα να τρυπώσει»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η τεχνολογική επανάσταση δεν θα αποτρέψει ποτέ τις παρακολουθήσεις», ανέφερε από το βήμα της Βουλής, ο Δ. Κουτσούμπας, στη σημερινή συζήτηση για τις παρακολουθήσεις, τονίζοντας ότι «ο χαφιές πάντοτε θα τρυπώνει και θα αξιοποιεί την τεχνολογική εξέλιξη». 

Πρόσθεσε δε ότι «Η αστική τάξη προέβλεψε στο άρθρο 19 του συντάγματος να ροκανίζει το απόρρητο των επιστολών. Η δικαστική αρχή δεν δεσεμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας».

Σημείωσε ότι η εθνική ασφάλεια είναι αόριστη έννοια που ακόμα και τα δικαστήρια την απορρίπτουν γιατί όσοι τη χρησιμοποιούν το κάνουν καταχρηστικά. «Πως δικαιολογείται άλλωστε η παρακολούθηση χιλιάδων πολιτών κάθε χρόνο για λόγους εθνικής ασφάλειας;» διερωτήθηκε. 

Ο Κουτσούμπας, ανέφερε ότι θα πρέπει «να καταργηθεί το αντιδραστικό πλαίσιο που θωρακίζει την εξουσία του κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού», προθέτοντας ότι «ο λαός δεν θα πρέπει να μην συμβιβαστεί με “μεγάλους αδελφούς”, χαφιεδισμό και φακέλωμα». 

«Δεν γίνονται στο κενό οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις» τόνισε, επισημαίνοντας το ρόλο κέντρων και παράκεντρων εντός και εκτός Ελλάδας που κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα αφήνουν εκτός της συζήτησης και της αντιπαράθεσης.

Υπογράμμισε δε ότι, οι μηχανισμοί υποκλοπών και παρακολουθήσεων έχουν στο στόχαστρο το εργατικό λαϊκό κίνημα και ειδικότερα το κομμουνιστικό κίνημα διότι με συνέπεια συγκρούεται με τα καπιταλιστικά κέρδη.

Όπως είπε εκτός άλλων, με την έννοια λάστιχο της «εθνικής ασφάλειας» παρακολουθούνται χιλιάδες Έλληνες πολίτες κάθε χρόνο. 

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε ακόμη για μακρά παράδοση στις υποκλοπές από συμμάχους όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το Ισραήλ, ενώ υποστήριξε  ότι στα ζήτημα της κατάργησης του απορρήτου οι μηχανισμοί της χώρας ακολουθούν τη μεθοδολογία της ΕΕ.

Τέλος, ανέφερε ότι πρέπει να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή, λέγοντας πως  η συμμετοχή του ΚΚΕ έχει το χαρακτήρα της αποκάλυψης και της ενδυνάμωσης της πάλης του λαού για την κατάργηση αυτού του άθλιου θεσμικού πλαισίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό