19.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Δύο συλλήψεις για εμπρησμό από πρόθεση σε Λάρισα και Κάρυστο

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο νέες συλλήψεις για εμπρησμό από πρόθεση πραγματοποίησε η Πυροσβεστική, καθώς οι αρχές εστιάζουν στην προσαγωγή υπόπτων για εμπρησμούς.

Αναλυτικότερα, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρύστου, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε ξηρά χόρτα. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο άνδρας ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει σε προγενέστερες ημερομηνίες κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2023, ακόμη τέσσερις πυρκαγιές στην περιοχή της Καρύστου.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή της Εύβοιας, στα Ψαχνά, οι αρχές προχώρησαν χθες στην σύλληψη ενός 18χρονου άνδρα, ο οποίος είχε βάλει φωτιά σε θάμνο και καταγράφηκε από τις κάμερες που υπήρχαν στην περιοχή. Το εντυπωσιακό, ωστόσο, σύμφωνα με την τηλεόραση του Alpha, είναι ότι τον νεαρό κατήγγειλε αργότερα η μητέρα του, η οποία συνελήφθη επίσης καθώς ο 18χρονος άνδρας φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία του. Η μητέρα του κατηγορείται για την ελλιπή επιμέλειά του.

Παράλληλα συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Λάρισας, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε ξηρά χόρτα.

Και για τα δύο περιστατικά ενημερώθηκαν σχετικώς οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Δίωξη για κακούργημα στον 45χρονο που συνελήφθη για εμπρησμό στον Αυλώνα

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος του 45χρονου που συνελήφθη προχθές κατηγορούμενος για εμπρησμό στην περιοχή του Αυλώνα.

Ο 45χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή για εμπρησμό από πρόθεση αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη. Μέχρι τότε κρατείται στην Ασφάλεια.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, σε βάρος του έχουν προκύψει στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις ο 45χρονος, πρώην δικηγόρος στο επάγγελμα, ήταν ο υπαίτιος έναρξης της φωτιάς.

Σε κατ’ οίκον έρευνα, που διεξήχθη, ανευρέθησαν προσανάμματα, ένα φλόγιστρο και πευκοβελόνες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό