Οι άνθρωποι που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακής νόσου, παρά το γεγονός ότι έχουν λιγότερους τυπικούς καρδιολογικούς παράγοντες κινδύνου από άλλους ανθρώπους.
Η κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη, είναι μια ανοσολογική αντίδραση που εμφανίζεται όταν κάποιοι άνθρωποι τρώνε γλουτένη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη. Η μόνη θεραπεία είναι η αυστηρή δίαιτα χωρίς γλουτένη.
Onmed.gr