21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δικαστής απεφάνθη πως η Tesla γνώριζε για τα ελαττώματα του Autopilot

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο δικαστής Reid Scott, στο περιφερειακό δικαστήριο της κομητείας Palm Beach της Φλόριντα, απεφάνθη πως υπάρχουν “εύλογα στοιχεία” πως η Tesla, συμπεριλαμβανομένου υψηλόβαθμων στελεχών και του ίδιου του Elon Musk, γνώριζαν πως το σύστημα Autopilot είναι ελαττωματικό, αλλά επέτρεπαν τη χρήση του από τα αυτοκίνητά τους σε περιοχές “μη ασφαλείς για αυτήν την τεχνολογία”.
Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι η οικογένεια του Stephen Banner που σκοτώθηκε σε τροχαίο το 2019, ενώ το Autopilot στο Model 3 του ήταν ενεργοποιημένο, μπορεί να κινηθεί δικαστικά ζητώντας αποζημίωση από την Tesla για εκ προθέσεως παράπτωμα και βαριά αμέλεια.

Ο δικαστής Scott διαπίστωσε ότι η ενάγουσα, η σύζυγος του Banner, μπορεί να επιχειρηματολογήσει στους ενόρκους ότι οι προειδοποιήσεις της Tesla στα εγχειρίδια της ήταν ανεπαρκείς. Ο δικαστής πρόσθεσε πως το ατύχημα είναι “ανατριχιαστικά παρόμοιο” με το θανατηφόρο ατύχημα του 2016 του Joshua Brown, στο οποίο το σύστημα Autopilot απέτυχε να ανιχνεύσει φορτηγά που διέσχιζαν τον δρόμο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό