21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας. Αυτό το προηγμένο διαστημικό όχημα, που έχει στόχο να μεταφέρει ανθρώπους στο διάστημα και πέραν αυτού, εκτοξεύτηκε για τρίτη φορά σε δοκιμαστική πτήση, ελπίζοντας η SpaceX να ξεπεράσει τα προβλήματα των προηγούμενων αποτυχημένων αποπειρών που κατέληξαν σε ανεξέλεγκτες εκρήξεις.

Η αρχική προσπάθεια της εταιρίας πραγματοποιήθηκε περίπου έναν χρόνο πριν, όπου το Starship δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αποστολή του, αφού διαλύθηκε λίγα λεπτά μετά την απογείωση. Η δεύτερη απογείωση είχε πιο ενθαρρυντικά αποτελέσματα με την επιτυχή απογείωση και διαχωρισμό, αλλά τελικά οδηγήθηκε σε έκρηξη κατά την προσπάθεια προσγείωσης.

Liftoff of Starship! pic.twitter.com/FaNcasuKaq

— SpaceX (@SpaceX) March 14, 2024

Ο Εlon Musk και η ομάδα του έχουν προβεί σε σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις για την τρίτη αυτή δοκιμαστική εκτόξευση, η οποία επισημαίνεται ως Integrated Flight Test 3 ή IFT3.

#Starship launching pic.twitter.com/3SEcuh1PDD

— Aiza (@Aiza_B2) March 14, 2024

Η σημερινή πτήση του Starship παρουσιάζει μια ελαφρώς διαφορετική διαδρομή από τις δύο προηγούμενες δοκιμές, με προγραμματισμένη προσγείωση στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, δυτικά της Αυστραλίας, αντί για μια περιστροφή της Γης που θα τελείωνε κοντά στη Χαβάη. Αυτή η αλλαγή υπογραμμίζει την επιδίωξη της εταιρείας για πρόοδο και τη διαρκή βελτίωση των δοκιμαστικών της πτήσεων.

Starship re-entering Earth’s atmosphere. Views through the plasma pic.twitter.com/HEQX4eEHWH

— SpaceX (@SpaceX) March 14, 2024

Λίγο αφότου το Starship επέστρεψε στην ατμόσφαιρα της Γης, οι υπεύθυνοι της SpaceX ανακοίνωσαν ότι έχασαν την επαφή με το σύστημα και ο πύραυλος καταστράφηκε καθώς επέστρεφε στην ατμόσφαιρα της Γης.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό