23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Διαρροή emails: Μπαράζ αγωγών – Πυρά στην Κεραμέως, απόλυτη στήριξη από Μαξίμου

Ειδήσεις Ελλάδα

Πολιτικές και νομικές διαστάσεις λαμβάνει εκ νέου το θέμα της διαρροής emails ομογενών που οδήγησε την Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου εκτός γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου ενώ προκάλεσε μία παραίτηση στο υπουργείο Εσωτερικών και μία αποπομπή στη Νέα Δημοκρατία. 

Η πρώτη αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου κατατέθηκε από κάτοικο της Ολλανδίας, ωστόσο αυτή τη στιγμή οι αγωγές ξεπερνούν τις 30 και είναι από διαφορετικές χώρες, όπως αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, συνήγορος ομογενών που στρέφονται εναντίον του ελληνικού Δημοσίου, διεκδικώντας αρχικά αποζημίωση για τη διαρροή των στοιχείων τους. 

Όπως είπε ο κ. Σωτηρόπουλος, οι εν λόγω ίσως στη συνέχεια στραφούν προσωπικά και εναντίον της κ. Ασημακοπούλου η οποία έχει ήδη λάβει εξώδικα με τα οποία ζητείται η επίσημη απάντηση για το πως έφτασαν στα χέρια της τα επίμαχα emails – και ανάλογα θα κινηθούν το επόμενο διάστημα, όπως τόνισε. 

Στηρίζει Κεραμέως το Μέγαρο Μαξίμου 

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα για τη Νίκη Κεραμέως , η διαρροή έγινε ανάμεσα στις δυο εκλογικές διαδικασίες και τότε η κ. Κεραμέως ήταν υποψήφια βουλευτής του Βόρειου Τομέα» είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «ατομικές συμπεριφορές» και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να εργαλειοποιήσει το θέμα προκειμένου να πλήξει την επιστολική ψήφο την οποία και δεν στήριξε. 

«Μη μας κουνάνε το δάχτυλο εκείνοι που είχαν στις λίστες τους αμετάκλητα καταδικασμένους από τη δικαιοσύνη, δεν θα τα καταφέρουν να πλήξουν την επιστολική ψήφο» είπε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος. 

Η υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως η ίδια δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό της διαρροής των emails.  

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλο σκάνδαλο, υποκλοπή προσωπικών δεδομένων 

Θέμα Κεραμέως ανοίγει η αντιπολίτευση με την επισήμανση πως η υπουργός Εσωτερικών αρχικά είχε πει πως δεν είχε γίνει καμία διαρροή από το υπουργείο. 

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά μιλώντας στο Action 24 έκανε λόγο για «μεγάλο σκάνδαλο και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων». Σημείωσε δε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να υπάρξουν απαντήσει για το πως έγινε η διαρροή των emails. 

«Το θέμα υπερβαίνει την κ. Ασημακοπούλου και ακουμπά πλέον τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία» είπε στον ΑΝΤ1 ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος σημειώνοντας πως η υπουργός Εσωτερικών διαψεύστηκε όταν έλεγε πως δεν είχε φύγει καμία λίστα από το υπουργείο Εσωτερικών. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό