18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Διακόπτουν ξανά την καταστολή της 17χρονης που υπέστη αλλεργικό σοκ

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνεχίζεται το θρίλερ με την 17χρονη στο Ηράκλειο, η οποία πριν περίπου 18 μέρες υπέστη αλλεργικό σοκ ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα του Δήμου Μαλεβιζίου.

Από τότε η 17χρονη νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην ΜΕΘ του Βενιζελείου νοσοκομείου στο Ηράκλειο, με τους γιατρούς να κάνουν οι υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να την κρατήσουν στη ζωή.

Τα Χριστούγεννα οι γιατροί είχαν διακόψει την φαρμακευτική αγωγή που την κρατά σε καταστολή ωστόσο η ενδοκράνεια πίεση επανήλθε με συνέπεια να συνεχίσουν κανονικά τα φάρμακα και η κοπέλα να μπει ξανά σε καταστολή.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ekriti.gr ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου, Ανέστης Κιούλπαλης, οι θεράποντες ιατροί έκοψαν ξανά τα κατασταλτικά φάρμακα και έως τώρα η ενδοκράνια πίεση είναι σε χαμηλά επίπεδα ενώ το θετικό είναι ότι έχει υποχωρήσει και το οίδημα στον εγκέφαλο της μαθήτριας.

Σύμφωνα με τον κ. Κιούλπαλη, αυτό που περιμένουν τώρα οι γιατροί είναι να συνεχίσει η σταθερή κατάσταση της μαθήτριας προκειμένου να ελέγξουν την εγκεφαλική της λειτουργία.

Αλλεργικό σοκ και ανακοπή

Υπενθυμίζεται ότι το άτυχο κορίτσι φέρεται να κατανάλωσε γαλακτοκομικό προϊόν –πιθανότατα βούτυρο- στο πρωινό της, κατά τη διάρκεια της σχολικής εκδρομής στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αποτέλεσμα να υποστεί λίγο αργότερα καρδιακή ανακοπή αν και είχε κάνει ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου, Ανέστη Κιούλπαλη, το αλλεργικό σοκ που υπέστη η 17χρονη ήταν βαρύτατο. Το κορίτσι, μολονότι χορήγησε στον εαυτό της ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της έπαθε καρδιακή ανακοπή.

Οι γιατροί πάλεψαν στην ανάνηψη για να την κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο προκλήθηκε βλάβη στον εγκέφαλο της κοπέλας καθώς στην ουσία είχε διακοπεί η λειτουργία του για περισσότερο από 5 λεπτά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό