17.4 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Ο Πετρούνιας τα σάρωσε ξανά όλα: «Βασιλιάς» Ευρώπης για 7η φορά

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι να πει κανείς για τον Λευτέρη Πετρούνια. Ο Έλληνας «χρυσός» απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι ο «Βασιλιάς» των κρίκων κατακτώντας την κορυφή για 7η φορά στην καριέρα του, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ρίμινι.

Η κατάκτηση της πρώτης θέσης ήταν παιχνιδάκι για τον Έλληνα αθλητή, ο οποίος κατάφερε και συγκέντρωσε από την κριτική επιτροπή 15.000 βαθμούς με την φοβερή του παρουσία. Στο πιο δύσκολο σημείο του προγράμματος ο Πετρούνιας, διατηρήθηκε για 3 δευτερόλεπτα αντί για 2 που ήταν το όριο, και με ένα εκπληκτικό σύνολο τα… σάρωσε όλα.

Πρόκειται ξεκάθαρα για μια τεράστια επιτυχία, αλλά και ιστορική, μιας και κατάφερε να αφήσει πίσω του τον θρυλικό Ούγγρο αθλητή Κρίστιαν Μπέρκι, αποτελώντας το μοναδικό αθλητή παγκοσμίως που έχει καταφέρει να κερδίσει επτά τίτλους στο ίδιο όργανο.

Η συγκίνηση τόσο του ίδιου, αλλά και όλων που βρίσκονταν εκεί ήταν τεράστια με την παρουσία του στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο Έλληνας αθλητής διανύει μια καταπληκτική πορεία και είναι προετοιμασμένος για να συνεχίσει τις διακρίσεις του και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι.

Αυτό είναι το ένατο συνολικό μετάλλιο που κατακτά ο Πετρούνιας. Μετράει εκτός των επτά χρυσών μεταλλίων και την κατάκτηση δύο χάλκινων.

Η κατάταξη του τελικού:

Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.000Νικίτα Σιμόνοβ (Αζερμπαϊτζάν) 14,900Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 14,900Βίντσεντς Χεκ (Αυστρία) 14,800Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) 14,800Κόρτνεϊ Τάλοχ (Ηνωμένο Βασίλειο) 14,700Σαλβατόρε Μαρέσκα (Ιταλία) 14,566Ιμπραχίμ Τσολάκ (Τουρκία) 14,500

Η ώρα της απονομής του χρυσού μεταλλίου:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό