16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Διέρρευσε το νέο Opel Frontera!

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από τόσο καιρό έχουμε μάθει να το περιμένουμε. Πρώτα έρχεται η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας που μπορεί να συνοδεύεται από κάποιο αινιγματικό, σκοτεινό teaser και πριν την πρεμιέρα του μοντέλου συνήθως έχουμε κάποιου είδους διαρροή. Μπορεί να είναι από κατασκοπευτικές φωτογραφίες, μπορεί να είναι και κάποια επίσημη εικόνα που βρήκε τον δρόμο της για το διαδίκτυο. Η ουσία είναι ότι το ολοκαίνουριο Frontera ανακοινώθηκε, είδαμε την σκοτεινή σιλουέτα του και τώρα, πριν το μοντέλο παρουσιαστεί από την γερμανική εταιρία με όλη την επισημότητα που του αρμόζει, έχουμε την πρώτη διαρροή. Μία και μοναδική φωτογραφία που φαίνεται να ξέφυγε από το δελτίο τύπου της Opel, έστω και σε χαμηλή ανάλυση και μας δίνει την δυνατότητα να ρίξουμε μία γρήγορη, κλεφτή ματιά στο νέο SUV.
Καταρχάς, όχι ότι χρειαζόταν κάποια διαρροή για να το επιβεβαιώσουμε αλλά με εξαίρεση το όνομα, το νέο Frontera δεν έχει καμία σχέση με το παλιό – ούτε στο design, ούτε στην τεχνολογία, ούτε στην φιλοσοφία, ούτε στον χαρακτήρα. Το παλιό Opel Frontera ήταν ένα σχετικά σκληροπυρηνικό off-roader με απλό σχεδιασμό, μεγάλους και ροπάτους κινητήρες, σύστημα τετρακίνησης και μία απλή ανάρτηση που μπορούσε να αντέξει την καταπόνηση. Το καινούριο είναι ένα compact crossover που εστιάζει περισσότερο στο lifestyle παρά στις εκτός δρόμου επιδόσεις. Είναι ο διάδοχος του Crossland άλλωστε και αυτό θα έπρεπε να μας τα λέει όλα, ακόμα και αν το νέο Opel Frontera είναι λίγο πιο… περιπετειώδες από το μοντέλο που αντικαθιστά.

Για να επιστρέψουμε σε αυτά που γνωρίζουμε μέχρι τώρα, η Opel έχει δηλώσει ότι το Frontera θα προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο ευρυχωρίας και ευελιξίας ενώ δηλώνει ευθαρσώς και με πάσα ειλικρίνεια ότι παραμένοντας πιστή στην ιδέα της προσιτής κινητικότητας, το νέο μοντέλο θα λανσαριστεί στην αγορά αργότερα μέσα στο 2024 σε μία “ελκυστική τιμή”, χωρίς φυσικά να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες επ’ αυτού. Στο άλλο άκρο της γκάμας, το Opel Frontera θα φέρει και μία ακόμα αμιγώς ηλεκτρική έκδοση στην γκάμα μοντέλων μηδενικών εκπομπών ρύπων. Κάτι ακόμα που αξίζει να αναφέρουμε παρότι λιγότερο σημαντικό είναι ότι το Frontera θα είναι το πρώτο μοντέλο της Opel που θα φοράει το νέο σήμα της γερμανικής εταιρίας αν και το αυτοκίνητο που απεικονίζεται εδώ είναι η Vauxhall εκδοχή του Frontera που μπορεί να μην διαφοροποιείται ούτε στο ελάχιστο σε σύγκριση με την Opel, αλλά έχει διαφορετικό σήμα στη γρίλια. Μας λύθηκε λοιπόν και αυτή η απορία αλλά ταυτόχρονα, έχουν δημιουργηθεί πολλές άλλες. Γι’ αυτές θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη πρεμιέρα που λογικά, δεν θα αργήσει πολύ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό