18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Διέρρευσε το εντυπωσιακό MG Cyberster!

Ειδήσεις Ελλάδα

Για ποια αυτοκίνητα είναι γνωστή η MG; Για να μην κάνουμε αναδρομή στις αρχές του 20ου αιώνα, αρκεί να θυμηθούμε το MGB που κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του ’60, το MG Midget της ίδιας περιόδου και αρκετά αργότερα, τα κεντρομήχανα MG F και MG TF από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και μέχρι το 2010 περίπου. Τι κοινό έχουν όλα αυτά; Είναι cabriolet sports cars. Καλά τα SUV και τα compact, πρακτικά μοντέλα λοιπόν αλλά το όνομα της αγγλικής εταιρίας είναι συνυφασμένο με τα ανοιχτά, σπορ αυτοκίνητα και σε αυτά επιστρέφει με το Cyberster. Υπό την ηγεσία της κινέζικης SAIC τα τελευταία 16 χρόνια, η MG έχει καταφέρει να επιστρέψει και να καταξιωθεί στην αγορά για τα value-for-money οικογενειακά μοντέλα της και κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 100.000 αυτοκίνητα πανευρωπαϊκά το 2022, όμως έφτασε η ώρα να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό και ταυτόχρονα, πολύ γνώριμο.

Το Cyberster παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτότυπου το 2021 και η αποδοχή του κοινού ήταν τόσο θετική που η μητρική SAIC “αναγκάστηκε” να δώσει το πράσινο φως για το λανσάρισμα του ανοιχτού ηλεκτρικού στην αγορά. Ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα, αλλά οι φωτογραφίες και πληροφορίες που διέρρευσαν από το γραφείο ευρεσιτεχνιών της Κίνας παρέχουν μία πάρα πολύ καλή εικόνα για το τι να περιμένουμε. Το MG Cyberster είναι ένα cabriolet με μήκος 4.53 μέτρα, πλάτος 1.91 και ύψος 1.32 μέτρα που σημαίνει ότι είναι περίπου 15 cm μακρύτερο και 10 εκ. φαρδύτερο από μία Porsche 718 Boxster ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στις κινεζικές αρχές, το βάρος του αυτοκινήτου κυμαίνεται από 1.850 έως 1.985 κιλά ανάλογα με την διαμόρφωση. Όσο για την κίνηση, το Cyberster είναι διαθέσιμο είτε με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, είτε με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, γεγονός που μεταφράζεται σε 314 άλογα για την πισωκίνητη έκδοση και σε 544 άλογα για την τετρακίνητη. Τα νούμερα είναι ούτως ή άλλως εντυπωσιακά και επιτρέπουν στην κορυφαία έκδοση του Cyberster να επιταχύνει στα 100 km/h σε λιγότερο από 3.0 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 200 km/h. Το μόνο που είναι εντελώς άγνωστο σε αυτό το σημείο είναι οι μπαταρίες ή η αυτονομία του αυτοκινήτου αλλά ας μην είμαστε πλεονέκτες.

Σχεδιαστικά, το πρώτο και ίσως σημαντικότερο που οφείλουμε να σημειώσουμε είναι πως το roadster της MG δεν ακολουθεί την ίδια τακτική με άλλα μοντέλα κινέζικων εταιριών. Το Cyberster είναι συγκρατημένο και καλαίσθητο με παραδοσιακές αναλογίες, ένα διακριτικό εμπρός μέρος και ένα λίγο πιο φουτουριστικό πίσω. Η οροφή είναι φυσικά υφασμάτινη, ο διαχύτης προσθέτει μία επιπλέον σπορ νότα ενώ το πακέτο συμπληρώνουν οι ζάντες ελαφρού κράματος που προσφέρονται σε διάφορα σχέδια. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε στην επίσημη πρεμιέρα του νέου μοντέλου η οποία λογικά, δεν θα αργήσει πολύ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό