21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δημοφιλείς προορισμοί σε Ελλάδα και Ισπανία στις πρώτες θέσεις των αναζητήσεων στην πλατφόρμα Skyscanner

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι καθορίζει τις επιλογές των πολιτών σύμφωνα με τους αναλυτές της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας

Οι δημοφιλείς προορισμοί στην Ισπανία και την Ελλάδα κυριαρχούν στις αναζητήσεις για πτήσεις από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2024, που κατέγραψε η πλατφόρμα Skyscanner.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις αναζητήσεις από πολίτες των χωρών στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (ΕΜΕΑ). Περισσότεροι από τους μισούς (53%) πολίτες στην περιοχή ΕΜΕΑ επιλέγουν ταξίδια και διακοπές την Ευρώπη, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σύγκριση με το 2023. Η Νοτιοανατολική Ασία βλέπει επίσης μια αυξηση στη δημοτικότητα. Οι αναλυτές αποδίδουν αυτές τις επιλογές στην τάση για εγγύτητα του προορισμού ως προς τον τόπο κατοικίας, αλλά και στην αναζήτηση οικονομικά προσιτών προορισμών.

Η μέση διάρκεια ταξιδιών είναι επίσης ελαφρώς μειωμένη ή σταθερή από έτος σε έτος για πολλούς δημοφιλείς προορισμούς. Σύμφωνα με το tornosnews.gr, όπως επισημαίνουν οι επικεφαλής της Skyscanner, τα συμπεράσματα της έρευνας αποκαλύπτουν ένα ταξιδιωτικό τοπίο, που είναι και οικείο και εξελισσόμενο, ενώ η παραδοσιακή εποχικότητα επιστρέφει και οι δημοφιλείς προορισμοί παραμένουν σε ζήτηση, οι ταξιδιώτες αναζητούν επίσης αξία και εξερευνούν επιλογές πιο κοντά στο σπίτι.

Σε όλες τις αναζητήσεις της Skyscanner καταγράφηκε απίστευτη ζήτηση στην αρχή του έτους, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς οδεύουμε προς το καλοκαίρι, ειδικά σε περιοχές όπως η Ευρώπη, η Βόρεια Αμερική και η Βόρεια Ασία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό