23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Σε διψήφιο ποσοστό ο Κ. Βελόπουλος – Πώς κρίνεται η παρέμβαση Τσίπρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Σταθερό προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΠαΣοΚ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στη τρίτη θέση, σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ACTION 24. Μάλιστα, τάσεις ανόδου καταγράφει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, με το κόμμα να συγκεντρώνει διψήφιο ποσοστό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 33,9%, με τη διαφορά με το ΠαΣοΚ να τοποθετείται στις 20 ποσοστιαίες μονάδες (13,9%). Στην τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,9% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 10,2%, το ΚΚΕ με 10,1%, η Νίκη με 4,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και η Νέα Αριστερά με 3,3%. Αντίθετα, κάτω από το 3% βρίσκονται οι Σπαρτιάτες με 2,7% και ΜέΡΑ25 με 2,6%.

Σε σύγκριση με τη προηγούμενη δημοσκόπηση, μικρές απώλειες κατέγραψαν η Νέα Δημοκρατία (0,4 μονάδες), το ΠαΣοΚ (0,7 μονάδες), ο ΣΥΡΙΖΑ (0,6 μονάδες) και η Πλεύση Ελευθερίας (0,2 μονάδες). Αντίθετα, μικρή άνοδο σημείωσαν το ΚΚΕ (0,7 μονάδες), η Ελληνική Λύση (0,7 μονάδες) και η Νίκη (0,4 μονάδες). Αμετάβλητα τα ποσοστά των Σπαρτιατών και της Νέας Αριστεράς.

Δεν βοήθησε η παρέμβαση Τσίπρα

Τόσο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ όσοι και αυτοί που δεν ψηφίζουν το κόμμα πιστεύουν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ότι η παρέμβαση Τσίπρα δεν βοήθησε σε ποσοστό 61% και 66,7% αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των ερωτηθέντων της έρευνας πιστεύουν πως το Συνέδριο του κόμματος βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ λίγο ή καθόλου (76,4%). Στην ίδια ερώτηση ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται διχασμένοι, με το 47,9% να θεωρεί πως το Συνέδριο δεν βοήθησε το κόμμα, ενώ το αντίθετο πιστεύει το 47,1%.

Θετική έκβαση για τον Κασσελάκη η ακύρωση των εκλογών

Το 80% πιστεύει ότι η απόφαση να μην γίνουν εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ ενδυνάμωσε τον Στέφανο Κασσελάκη, με τους ψηφοφόρους του κόμματος να θεωρούν ότι τα φαινόμετα εσωστρέφειας στην Κουμουνδούρου θα συνεχιστούν (75,5%).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό