17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δεύτερες σκέψεις Βρετανών για την Ελλάδα λόγω καύσωνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τους καύσωνες να σαρώνουν την Νότια Ευρώπη -και όχι μόνο- οι Βρετανοί  που σκοπεύουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, ανησυχούν ότι δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις θερμοκρασίες, με ορισμένους να αναγκάζονται να ακυρώσουν τα τουριστικά τους σχέδια.

Άλλοι που βρίσκονται ήδη διακοπές τους προβληματίζονται: “Είχαμε κλείσει εκδρομές, αλλά από ό,τι φαίνεται θα μείνουμε στο πλοίο όλη την ώρα γιατί θα κάνει πολύ ζέστη για να κάνουμε οτιδήποτε άλλο”, δήλωσε στον Guardian, μια 61χρονη από το Λονδίνο, η οποία έχει πάει σε κρουαζιέρα στη Μεσόγειο με τον γιο της πριν αυτός πάει στο πανεπιστήμιο.

“Συνήθως κάνουμε τις διακοπές μας στην Αγγλία, αλλά φέτος θέλαμε κάτι διαφορετικό”, πρόσθεσε. “Δεν νομίζω ότι θα το ξανακάνω αυτό ή ίσως να κάνουμε τέτοια σχέδια για άλλες περιόδους όπως το Πάσχα “.

«Κλέων» στην Ελλάδα, «Κέρβερος» στην Ιταλία: «Ψήνεται» η νότια Ευρώπη

«Ακυρώσαμε τα σχέδιά μας»

Η Πάολα Ντέιταν, μια 29χρονη από το Μάρλμποροου του Γουίλτσαϊρ, σχεδίαζε να ταξιδέψει με την καλύτερή της φίλη στην Ελλάδα, αλλά τώρα άλλαξε τα σχέδιά της”. “Προφανώς, ανησυχώ για την υγεία μου”, δήλωσε η ίδια. “Δεν θέλω να μου συμβεί τίποτα κατά τη διάρκεια των διακοπών μου”.

Η Τζαστίν Ρας, 53 ετών, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Κέρκυρα με τον σύζυγό της και τους δύο έφηβους γιούς της, μετά τις εξετάσεις “Περίμενα να κάνει ζέστη, ίσως 31 βαθμούς, αλλά είναι περισσότερο σαν 37”, είπε. “Κάνει ζέστη – πολύ ζέστη για να βγεις έξω την ημέρα, εκτός αν είσαι στη θάλασσα. Αναγκαστήκαμε να μείνουμε στο δωμάτιό μας σχεδόν όλη την ημέρα”

“Κανονικά δεν μου αρέσει να βρίσκομαι στην παραλία όλη μέρα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε τα σχέδιά μας να πάμε μια ημερήσια εκδρομή σε μια κοντινή πόλη. Ευτυχώς καταφέραμε να μην χάσουμε χρήματα”.

Προειδοποιήσεις από το Met Office

Στην Ιταλία ο καύσωνας αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Το ίδιο και στην Ελλάδα που οι θερμοκρασίες «σπάνε» τους 40 βαθμούς Κελσίου ή και περισσότερο.

Ο τωρινός καύσωνα είναι παρόμοιος με το καλοκαίρι του 2022, το οποίο είδε την ήπειρο να βυθίζεται σε παρόμοιες συνθήκες με θερμοκρασίες που έφτασαν τους 47 C (116,6F).

Το μετεωρολογικό δίκτυο, Met Office έχει εκδώσει πολλαπλές προειδοποιήσεις για τον “καυτό” καιρό σε όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι, προτρέποντάς τους να είναι προσεκτικοί για τους κινδύνους για την υγεία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό