21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Δεσμευόμαστε στους ελεύθερους επαγγελματίες ότι μέχρι 10.000 ευρώ ο φόρος τους θα είναι μηδέν»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η λογική 41% έχω ό,τι θέλω κάνω φέρνει και φορολογική αλαζονεία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στο «νέο φορολογικό καθεστώς Μητσοτάκη», εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή το νομοσχέδιο για την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.

Με βίντεο που ανήρτησε στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κασσελάκης κατηγορεί τον πρωθυπουργό για «φορολογική αλαζονεία». Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Φορολογία. Θα μου πείτε στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Ναι αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε άδεια ταμεία και έπρεπε να βγάλει τη χώρα από χρεοκοπία. Ξέρετε τι είναι να γίνει με το νέο φορολογικό καθεστώς του Μητσοτάκη; Ας διαβάσουμε πρωτοσέλιδα από εφημερίδες που δεν στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Καθημερινή: με το νέο σύστημα 473.000 ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν επιπλέον φόρο 1.444 ευρώ ο καθένας. Τα ΝΕΑ: Φόρος 1.444 ευρώ για 473.000 ελεύθερους επαγγελματίες. Δημοκρατία: Τύφλα να ‘χει ο Κατρούγκαλος, χαράτσι 1.444 ευρώ φέρνει ο νέος νόμος του υπουργείου Οικονομικών».

Συνεχίζοντας, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, αναφέρει: «Η λογική 41% έχω ό,τι θέλω κάνω φέρνει και φορολογική αλαζονεία. Εμείς δεσμευόμαστε στους ελεύθερους επαγγελματίες ότι μέχρι 10.000 ευρώ ο φόρος τους θα είναι μηδέν. Όχι επειδή σας κάνουμε χάρη αλλά επειδή με τέτοιο εισόδημα είναι κοινωνική ανάγκη ο φόρος που πληρώνετε να είναι μηδέν».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό