15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δεν υπάρχει συνεννόηση με όσους κλείνουν το μάτι στους αντιεμβολιαστές

Ειδήσεις Ελλάδα

Η απόφαση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών ήταν αναγκαία με βάση τα σημερινά δεδομένα, σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα. 

«Αναγκαζόμαστε να αλλάξουμε στάση, γιατί αντιμετωπίζουμε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον» είπε στη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή, ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση με τον κ. Πολάκη και ευρύτερα με ανθρώπους που κλείνουν το μάτι στους αντιεμβολιαστές. 

Απαντώντας στην κριτική για το πρωτόκολλο που ισχύει στα σχολεία, είπε ότι αυτό αποτελεί εισήγηση των ειδικών και σχολίασε: «Θέλουμε ανοιχτά ή κλειστά σχολεία; Αν θέλουμε να κλείνουν τα σχολεία με λιγότερα κρούσματα, τότε θα χρειαζόμαστε περισσότερη τηλεκπαίδευση». 

Όσον αφορά στο πρόστιμο, τόνισε ότι αυτό δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό ανάλογα με το εισόδημα του κάθε πολίτη, αφού δεν επιτρέπεται από τον νόμο. «Μας είπατε ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ είναι πολύ για έναν συνταξιούχο που παίρνει 500 ευρώ, αλλά είναι λίγο για εκείνον που παίρνει 2.000 ευρώ. Όταν σας κόβουν πρόστιμο για παράβαση του κώδικα κυκλοφορίας, είναι αναλογικό; Έχετε μπλέξει τους φόρους με τα διοικητικά πρόστιμα, που δεν επιτρέπεται να είναι αναλογικά» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Κάλεσε τέλος τον κ. Τσίπρα να πει εάν συμφωνεί με την πρόταση του Γρηγόρη Γεροτζιάφα υπέρ του καθολικού υποχρεωτικού εμβολιασμού και των κυρώσεων που θα έπρεπε να επιφέρει. «Έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα άποψη σχετικά με το πώς αντιλαμβάνεται την υποχρεωτικότητα: Να μην μπορεί ο ανεμβολίαστος να μπαίνει στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή να παίρνει φορολογική ενημερώτητα. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω γιατί όλα αυτά είναι αντισυνταγματικά» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

naftemporki.gr  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό