18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δεν βρέθηκε ο διάδοχος του Κλάους Ρέγκλινγκ

Ειδήσεις Ελλάδα

twitter/esm

Την ετήσια έκθεση του ESM για το 2021 ενέκρινε σήμερα το συμβούλιο των διοικητών του μηχανισμού σταθερότητας. Ωστόσο δεν κατέληξε σε συμφωνία επί του βασικού θέματος της 10ης ετήσιας συνέλευσης, που έλαβε χώρα στο Λουξεμβούργο, το οποίο και δεν ήταν άλλο από την επιλογή του διαδόχου του Κλάους Ρέγκλινγκ. 

«Το Συμβούλιο των Διοικητών συζήτησε τον διορισμό του νέου Γενικού Διευθυντή του ESM. Θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις για το θέμα τις επόμενες ημέρες» επισημαίνεται στην ανακοίνωση και υπενθυμίζεται ότι η τρέχουσα θητεία του Κλάους Ρέγκλινγκ λήγει στις 7 Οκτωβρίου 2022. 

«Σήμερα ο ESM είναι σε μία κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του και θα αναλάβει νέα καθήκοντα που θα εμβαθύνουν τον ρόλο του στην αποτροπή κρίσεων. Αυτό είναι καθοριστικής σημασίας για τη θωράκιση της ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης» τόνισε ο προδρεύων του Συμβουλίου των Διοικητών, Πασκάλ Ντόναχιου.

«Δέκα χρόνια μετά τη δημιουργία του, ο ESM εισέρχεται σε μία νέα φάση. Απέδειξε την ικανότητά του να προσαρμόζεται στις ανάγκες των μελών του κάτα την κρίση της πανδημίας και παραμένει έτοιμος να βοηθήσει στη σημερινή πραγματικότητα των πολλών προλήσεων, στο πνεύμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και σε ευθυγράμμιση με την εντολή για διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη» τόνισε από την πλευρά του ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό