23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δείτε το πιο γρήγορο drone στον κόσμο να… κυνηγά την F1 του Verstappen

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα ειδικά κατασκευασμένο drone χρησιμοποιήθηκε για να κινηματογραφήσει το ολοκαίνουργιο μονοθέσιο της Formula 1  του Max Verstappen στην πίστα του Silverstone.

Έχουμε ξαναδεί εκπληκτικά πλάνα από drone . Όμως όταν προσπαθείς να ακολουθήσεις τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, χρειάζεσαι ένα ιδιαίτερο και εξαιρετικά γρήγορο drone. Το αποτέλεσμα είναι ένα απίθανο με περισσότερα από 1.000.000 views στις πρώτες ώρες προβολής του. Το drone σχεδιάστηκε από μια ολλανδική ομάδα που ονομάζεται Dutch Drone Gods, με τη βοήθεια της Advanced Technologies της Red Bull.

Στόχος τους ήταν να φτιάξουν ένα drone που όχι μόνο θα μπορούσε να κινηματογραφήσει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, αλλά θα μπορούσε να συμβαδίσει με αυτό. Η σχεδίαση και κατασκευή διήρκησε κάτι περισσότερο από ένα χρόνο. Στη διάρκειά του αναπτύχθηκαν νέα ελαφριά υλικά και εξαρτήματα για να επιτευχθεί εξοικονόμηση βάρους. Επιπλέον δοκιμάστηκε αεροδυναμικά (ακόμη και στο χρώμα και τα γραφικά) ώστε να μπορεί να κινείται με ταχύτητες πάνω από 200 χλμ χωρίς πρόβλημα. Οι δοκιμαστικές πτήσεις/τεστ έγιναν σε πίστες F1 (στην Ολλανδία Αυστρία και Βρετανία) με πραγματικά (παλαιότερα) αγωνιστικά μονοθέσια και έδειξαν στην ομάδα πόσο γρήγορο ήταν αυτό το νέο drone που δημιουργήθηκε.

Όμως η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν μία: Να ακολουθήσει τον Max Verstappen με την νέα RB20. Η ομάδα δέχθηκε την πρόκληση, η οποία έγινε πιο δύσκολη γιατί το drone δεν μπορούσε να ακολουθήσει αυτόματα το μονοθέσιο αλλά έπρεπε κάποιος να το… πιλοτάρει. Τον ρόλο αυτό δέχθηκε ο Ralph Hogenbirk των Ολλανδών Drone Gods, γνωστός και ως Shaggy FPV. Ο πιλότος του drone πλοηγείται στη διαδρομή πτήσης μόνο μέσω γυαλιών FPV που μεταδίδουν εικόνα από το drone σε χαμηλή ανάλυση. Στη συνέχεια, η γωνία της κάμερας προσαρμόζεται, απαιτώντας ακρίβεια στον συντονισμό χεριού-ματιού (του χειριστή) για να γίνει μια ομαλή κοντινή λήψη. Ιδιαίτερα ενός αυτοκινήτου της F1 που κινείται με περισσότερα από 300 km/h.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς της ομάδας ήταν ένα drone που είναι πιο γρήγορο από ένα μονοθέσιο της F1, αν μπορείτε να το πιστέψετε. Η Red Bull λέει ότι το drone είναι ικανό να επιταχύνει δύο φορές πιο γρήγορα από ένα μονοθέσιο της F1. Αυτό σημαίνει ότι αυτό το drone μπορεί να φτάσει τα 300 km σε μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα πριν φτάσει σε τελική ταχύτητα πάνω από 350 km/h. Φυσικά όλη αυτή η ταχύτητα μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η Red Bull λέει ότι ένα απλό drone μπορεί να πετάξει για 30 λεπτά, αλλά σε ταχύτητες λίγο κάτω από τα 65 km/h με πολύ λιγότερη ευελιξία. Το drone της Red Bull είχε διάρκεια μπαταρίας περίπου… τριών λεπτών.

Ο Hogenbirk είπε ότι αυτή η… κόντρα και οι λήψεις ήταν ξεχωριστές επειδή το drone ήταν τόσο γρήγορο και ήταν μια πρόκληση που προσπαθούσε να συμβαδίσει με ένα μονοθέσιο της F1. «Αυτό ήταν σίγουρα το πιο τρελό γύρισμα που έχω κάνει μέχρι τώρα», επιβεβαίωσε. Ακόμη και ο ίδιος ο Verstappen τόνισε πόσο μεγάλη πρόκληση ήταν να πετά πίσω του.«Για τον πιλότο υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη, για παράδειγμα να αποφεύγετε τις γέφυρες και να προβλέψετε τα σημεία επιβράδυνσης. Οπότε, νομίζω ότι είναι πολύ αγχωτικό να είσαι τόσο συγκεντρωμένος», είπε ο Verstappen.

Σίγουρα προκλητικό, αλλά όλα αυτά δημιουργούν ένα ωραίο βίντεο. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το drone θα χρησιμοποιηθεί για να κινηματογραφήσει περισσότερη δράση μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό